Jump to content

Frøblanding


Guest

Recommended Posts

Sitter og ser litt i plantekataloger osv her nå. Her finner en jo mye diverse stoff, men har enda ikke funnet ut hvilken type gress passer best til forskjellige dyreslag. Det går mest i hvordan jorda er (selvsagt viktig, uten rett type jord, lite gress osv), men er det noen som driver og blander selv og kanskje har kommet over en blanding som fungerer til sau, kyr, hest osv? Både på beite og slått. Har alltid brukt ferdigblanda selv, men hvis noen har tips til forskjelllige blandinger hadde det vært morsomt å prøve, hvis jeg finner et jordstykke med passende egenskaper.
Link to comment
Share on other sites

Guest olek_1

Ikke lenge siden jeg hørte med rådgiver i Landbruk Nordvest. Det tryggeste og lureste er å bruke ferdige blandinger sa han. Så kommer det an på klima, jorda som du sier, og slått, beite og dyreslag, hvor intensiv drift du vil ha.

 

Jeg for min del satser i år på blanding med timotei, engsvingel og kløver. Det jeg skal så i i vår har jeg dekkvekst av havre, vikker og erter, noe som jeg har gjort mange år. Gir veldig god avling første året og er bra for jorda.

 

Jeg har ett prosjekt på gang med å få all jord i best mulig stand. skal grøfte, kalke, pløye alt i løpet av noen år. Når jeg har fått til det skal jeg begynne å pløye ett visst antal dekar per år for å holde vedlike best mulig.

En jordlapp på ca 50 daa, med veldig god og lettdreven jord ser jeg for meg å drive ekstra intensivt etterhvert, kanskje så i raigras eller noe. Og snu oftere enn 5 år.

Link to comment
Share on other sites

Guest Anonym

Både FK og Norgesfor sin såfrø katalog har jo informasjon om dyreslag og hvilke frøblandinger som passe hvor i landet... Je fikk en som va lagd lokalt tå norgesfor med blandinger som passa her ihvertfall, og den vesle &quot\;hovedkatalogen&quot\; står det også en del.

Ha itte fått den tå FK i år, men fjorårets mene je det sto mye info i den også.

Tryggest med ferdigblanda ja vil je tru.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...
Guest Beitebruker_1
Ha med timotei. Den tåler godt myr og fuktighet. Vær forsiktig med raigras på myr, men mulig raisvingel toler det bedre.
Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...
Guest Andersw

Hei! Ser du bruker havre og erter til dekk vekst, kva blandings forhold bruker du? Kjem den opprinlige blandinga igjen året etter like godt eller blir den svekka?

 

Mvh Anders

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...