Jump to content

variabelkammer presse


Guest

Recommended Posts

hva er poenget med variable rundballepresser,hvis du får 1000kg i ballen på en fastkammerpresse ,hvor mye omtrent mer kan man få i en variabel presse,er de mye dyrere og ,trenger mer vedlikehold.
Link to comment
Share on other sites

Har selv ei john deere 590 variabelkammerpresse som kun brukes til gras. Ideen da denne ble kjøpt var å få mer gras i hver rundball for å få færre baller å transportere, og færre å legge i rundballkutter. I praksis viser det seg at man får nesten dobbelt så mye gras i hver ball, så lenge gresset er passe fortørket. Har graset ligget lenge får man enda mer i hver ball. Er graset vått begrenser det seg litt, pleier selv å stoppe på ca 147-148 cm i diameter da. Blir ca 14-1500 kg i hver ball da. Men en bør ha solid pakker... Hehe. Stopper vanligvis på ca 155 cm i diameter, ellers blir de altfor store og tunge. Man sparer veldig mye handtering, trenger bare flytte halvparten så mange rundballer, og sparer ca 40 prosent plast!! Man kutter jo ut alle flatsidene på de rundballene en sparer, hvis du skjønte. Vil ikke påstå det er så mye dyrere i vedlikehold, MEN en må følge godt med å ta småting når de melder seg, spesielt skjøtene på beltene. Dersom en kjører mye har jeg større tro på de helt nye variabelkammerpressene med skjøtefrie belter og drop floor pickup. Dersom en kjører som entrepenør vil en jo ikke nødvendigvis redusere antall baller, så da ville jeg brukt fastkammerpresse. Men til eget bruk er variabelkammer rått!! Har enorm kapasitet også.. Jeg har etterhvert fått mer og mer leiekjøring så bruker stort sett ei fastkammerpresse til dette, men det er med stort smil om munnen når jeg bytter til den andre pressa på mitt eget gras
Link to comment
Share on other sites

Det du sier att det er mer vedlikehold er feil! Variabel presse har ikke så mye lager, ruller, kjedet som fastk. Mindre jokkel, mindre som ryker. Også enklere å dra, trenger da ikke så stor traktor.
Link to comment
Share on other sites

Guest Øyvind_1

Har kjørt krone sine variabelkammer presser, 1500 og 1800, for nokon år sidan.

Gjekk med kverneland T8 pakker bak, dei første åra montert på jd 6410.

Ja, 6410 med presse og pakker:)

Pressa har enorm kapasitet, slik som nyere proff kombipresser har.

Tipper pakkeren tok 20-30 hk, så 75-80 igjen til pressa.

Var sjelden traktoren opplevdes for liten.

Var jo ingen som pressa med 160hk då, langt mindre 200 hk.. Så vi syntes det gjekk fint, einaste var savnet etter 20-30 hk til i bratte bakker.

 

Poenget med variabel presse er at trykket er konstant frå midten. Tipper det var rundt 50-60 cm når trykket var på plass og man hadde en rund fast ball som kunne legges nett på. Men burde ha ca 80 cm for å få pakka den noelunde normalt..

Ballen må jo ha en viss størrelse for å bli rund og fast.

 

Forskjellen å kjøre med variabel presse, er at det er ingen tung slutt på ballen, der ei fastkammer presse skal trykke og er tung å dra. Ein trykker på nett når som helst. Før den innstilte alarmen eller kjører i litt ekstra hvis ein fx vil ha i resten av strekket og legge ballen på enden, eller vil ha tom presse når ein er ferdig med skiftet.

 

Dei eg har vore borti hadde problem med få på nett når det var blaut gras, men det har jo ingenting med type kammer å gjere, der burde bare alle løyst nettinførsel som orkel...

 

Litt tal..

Å auke ballestørrelse frå 120-150 cm innebærer 25% meir nett og plast per ball.

Dette følger direkte av omkretsen.

Men den same ballen inneheld 55% meir gras!

Dette fordi volum aukar kvadratisk med diameter.

Omkrets aukar 1,25 gonger, volum aukar 1,25x1,25=1,5625 gonger.

 

1,25/1,5625=0,8 -&gt\; plastforbruker er 80% per enhet gras...

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...