Jump to content

sprøyting


Guest

Recommended Posts

Har en del høymole i ei 1 år gammal eng, lurer på å sprøyte no, eller om en vil få betre virkning av å vente til våren? (er i sogn og fjordane)
Link to comment
Share on other sites

ville nok ha venta til våren. Har hatt best virkning mellom 1 og 2 slått faktisk! får ofte ikke tatt alt i ei sprøting da det ligger en del frø \&quot\;klare\&quot\;, så har gjerne måttet ta det 2 ganger, da både på vår og etter 1 slått for å være sikker.
Link to comment
Share on other sites

Sprøyt med Ally, no i høst, så slipper du reduksjonen i avling. Effektivt og billig.

Og den tar ikke så mye kløver, hvis du gjør det i høst heller. Er faktisk litt overraska over hvor godt kløveren berga.

Link to comment
Share on other sites

Og frøene som allerede ligger i jorda, får du ikke kverka likevel. De venter bare på å bli \&quot\;aktivert\&quot\; av at noen \&quot\;roter\&quot\; i jorda. Av og til så virker det som det er nok at ribbene på traktorjula roter litt i det øverste jordlaget, så er det bare så det koker opp med nye høymoleplanter. Når man bruker Ally så ser det nesten mislykket ut, fordi plantene kneler ikke og dør på samme måten som når du bruker det tradisjonelle midlene mot høymole. Men jeg skal si det blir forandring til neste slått.

 

Mvh Kåre L.

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...
Guest Anonym
Jeg skal fornye en mark, men det ble ikke noe av å sprøyte ned i fjor høst. Er det lurest å sprøyte ned om våren og så i nytt, eller å droppe 3dje slåtten til høsten og sprøyte ned og så i nytt da? Det er jo det siste som er mest normalt, men er det noen som har erfaring med å sprøyte ned om våren?
Link to comment
Share on other sites

Guest Anonym
Går fint å sprøyte om våren. Du må vente til graset er begynt å vokse litt. Feks kveke bør har 3-4 blad. Du kan pløye 1-2 uker etter sprøyting.
Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...