Jump to content

Hardi Twin eller Danfoil


Guest

Recommended Posts

Guest Bjarne_1

Vi har kjørt Hardi Twin i ca 15 år nå, og er meget fornøyd med dette systemet. Disse sprøytene er i utgangspunktet en sprøyte med \&quot\;vanlig\&quot\; sprøyteteknologi, men man kjører luft ut på bommene i tilegg til den væska man sprøyter. Dette twin-systemet har bare fordeler slik jeg ser det. Man kan redusere veskemengden, i form av både vann og preparat. Sprøytevæska blander seg med lufta, og blir i stor grad \&quot\;forstøvet\&quot\;,samt at væska blir bedre plassert på planten. I tillegg har man en stor fordel der det er for mye vind for ordinære sprøyter. Dette fungerer meget godt og kan anbefales. Man kan også kjøre sprøya uten luft, men det har jeg aldri gjort selv.

 

Jeg har ikke egen erfaring med danfoil-systemet, det har sikkert sine fordeler det og, men jeg har registrert at de som har satset på danfoil i nærmiljøet mitt har slitt med å komme inn på leie-markedet.

 

Hva skal du bruke sprøyten til, og i hvilken skala ser du for deg å sprøyte?

 

\&quot\;Twin\'\'\'\' går der NK\'\'\'\'n står!\&quot\; - Bjarne Faanes

Link to comment
Share on other sites

Guest BTR_1
Har litt erfaring med Hardi twin, men mangler erfaringer med Danfoil. Regner med å sprøyte 12000-15000da. mest korn
Link to comment
Share on other sites

Guest Bjarne_1

Da må du nesten gå litt etter magefølelsen. Deletilgang er også veldig viktig. Investeringskostnaden blir fort litt større hvis du skal han en trailer.

 

Vi har har kjørt flere hardi master twin stream, og de rekker du greit over det arealet du da har, med. Eneste svaket på master\'\'\'\'n er bommen, slik jeg ser det.

 

Er det ny eller brukt sprøyte du vurderer?

Link to comment
Share on other sites

Guest Henke_1

Danfoil er jo ei luftbasert sprøyte, Mens hardi aldri har tatt steget over på ei 100% luftbasert sprøyte, og har blitt trygge på en kloning, der du tar ei vanlig sprøyte og setter på muligheten til å bruke luft - om ønskelig. Ettersom jeg har hørt er Danfoil vanskelig å få kjørt spøytetester på i Norge, og sprøytene har måttet bli sendt til Danmark for godkjenning i forhold til HMS osv. Hardi er vel den mest solgte sprøyta i Norge gjennom mange tiår(?), så jeg ser ikke grunnen til å gå over til noe \&quot\;nytt\&quot\; og som er mindre kjent på markedet, vanskeligere å få solgt igjen, muligens dårligere deletilgang osv. osv.

 

Lykke til

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...
Guest Danfoilnyt_1

Det er ikke korrekt, at sprøjterne skal til Danmark for at blive godkendt.

 

Danfoil har testet (og godkendt) ca. 30 sprøjter i Norge sidste år.

Desuden vil også dette være endnu bedre i fremtiden. Danfoil er fra 2013 etableret med Norsk servicemontør og delelager i Kirkenær regionen. Denne vil varetage også godkendelser.

Vi sælger Danfoil sprøjter direkte til vore kunder i Norge. Kontakt os for yderligere information

Link to comment
Share on other sites

  • 4 years later...
Guest baglern_1

Hvor mye vann bruker dere på ugrassprøyting og soppsprøyting med luftasistert sprøyting (twin stream)?

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...