Jump to content

Vendeplog og hjulavstand


Guest

Recommended Posts

Guest Anonym
Noen som vet om det går bra å henge en 3 skjærs 14\&quot\; vendeplog (kverneland kropp 8) Bak en jd 6610.Det står 600 hjul på traktoren. Hjulavstanden er ca 122cm. 14 toms plogen skal vel egentlig ha maks 116 cm hjulavstand, men vil det fungere, eller må jeg pløye med gammeltraktoren med mindre hjulavstand???
Link to comment
Share on other sites

Guest Anonym
Ingen problem med dette, den takler det ganske så lett, har sett 6610er her til lands med 4 skjær å, så tror du kommer til og ikke få noe problemer med det
Link to comment
Share on other sites

Guest Anonym
Hjulavstanden du har vil ikke skape noen problemer. Det du bør se på er imidlertid avstanden mellom hjulene foran. Du har såpass breie dekk at du bør ha ca 15-20 cm større avstand mellom hjulene foran enn bak.
Link to comment
Share on other sites

Guest Anonym
Takker:) traktoren er 10 cm smalere foran. Håper det går greit. Greier ikke helt å argumentere meg frem til hvorfor den bør være smalere foran? Kan noen forklare?
Link to comment
Share on other sites

Guest Anonym
Problemet er vel ikke om traktoren klarer å dra plogen. Utfordringen med for stor hjulavstand er vel å få pløyd sammen ordentlig med forrige får. Du vil nok oppleve at sidereg. må kjøres/skrus mye over. Dessuten er vel 600-hjul er vel i grenseland på en 14-tommer... Uansett må du jo prøve :-)
Link to comment
Share on other sites

Guest Anonym
Da var plogen prøvekjørt.Det gikk helt utmerket. Sidereguleringa måtte stilles helt til en side. Da ble førstefåra akkurat like bred som de andre\;)). Ble noe helt annet enn den gamle rørplogen:))
Link to comment
Share on other sites

Guest Anonym
Flott! Utfordringen kan bli å velte mot bakke (hvis du har bakker da...)for da er du avhengig av å kjøre plogen enda mer over, eller har du testet det? Ulempen med så brede dekk er at du blir liggende litt oppi den siste fåra så en 16 tommer hadde nok vært mer ideelt. Lykke til videre!
Link to comment
Share on other sites

Guest Anonym

Anbefaler alle å lese heftet om pløying som er skrevet av Kjell Mangerud, tidligere ansatt på Blæstad.

 

Det er flere muligheter vedr. brede hjul. Det er mulig å montere en fårkniv på bakerste plog som gir litt bedre plass til hjulene. Kropp 28 er bedre tilpasset brede dekk enn kropp 8. Ulempen med en 14\&quot\; plog på en slik traktor, er selvsagt at det ikke er så mye å gå på hvis man ønsker å kompensere enda mer i sidehelling. Da er jo en variomatplog det beste, enten som vendeplog eller som teigplog. Det beste er jo 16\&quot\; og hydraulisk sideregulering.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
Noen som vet om det går bra å henge en 3 skjærs 14" vendeplog (kverneland kropp 8) Bak en jd 6610.Det står 600 hjul på traktoren. Hjulavstanden er ca 122cm. 14 toms plogen skal vel egentlig ha maks 116 cm hjulavstand, men vil det fungere, eller må jeg pløye med gammeltraktoren med mindre hjulavstand???
Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...
Det går bra å kjøre med kropp 8 og 600 hjul. Forutsetningen er at avstanden mellom framhjulene er MER ENN 10 cm mer foran enn bak helst 15 - 20 cm. Husk at dette skal måles nede ved bakken på bulken som dekket får når det er belastet. Det er denne som bestemmer hvor nær det upløyde traktoren kommer. Ved at det er større avstand mellom framhjulene enn bakhjulene, vil bakhjulene tråkke ned 5 - 10 cm av det upløyde, og tråkker da ikke så mye på den pløyde fåra. Ettersom du har stilt sidereguleringa helt over, bør du flytte inn bakhjulene. Dersom det ikke går, kan du flytte braketten for sidereguleringa. Kjøp hydraulisk sideregulering! Det spiller ingen rolle om veltebredden er 14&quot\; eller 16&quot\;. Størrelsen på plogkroppen og veltefjøla er like stor på begge disse, og det er størrelsen på plogkropp og veltefjøl som bestemmer hvor brei fåra skal bli der en kjører. For 40 år siden hadde dette betydning for da var det forskjell på plogkroppenes størrelse på 14&quot\; og 16&quot\;. Det er mulig å kjøpe veltefjøler til kropp 28 og sette de på kropp 8. Forøvrig kan du lese mer i mitt hefte Veien til bedre pløying. Dette kan du laste ned fra nettet. Bruk en søkemotor og skriv Veien til bedre pløying, finner du det. Skulle du ha behov for oppklarende spørsmål, så send kopi til min e-postadresse. Mvh Kjell
Link to comment
Share on other sites

Takker for svar kjell. Bra å få expertuttalelser.. Har lest &quot\;Veien til bedre pløying&quot\;. Det var meget lærerikt. Når jeg først har deg her, så lurte jeg på en ting. Plogen jeg har kjøpt virker å være godt brukt. Det er derfor slakke i vendehodet, og litt slakke der plogen glir på sidereguleringa(hydraulisk). Har dette noen betydning for pløyeresultatet, og sitter det eventuelt foringer i vendehode som kan byttes.

Landsidene er noe slitt og vurderte istedenfor å kjøpe nye å skjære de rett i nedkant, og sveise inn et flattjern med hardox. Tror du det er en god ide,eller er det bare tull:)

Link to comment
Share on other sites

Hei

Jeg vet ikke vilket vendehode du har, men går du til adressen nedenfor finner du delekatalog, og da ser du om det er foringer. Litt slark betyr ikke all verden.

Når det gjelder landsider og andre slitedeler, kan en bygge de opp igjen desom en har god tid og ikke regner noen timebetaling. Ellers kjøpte jeg nye deler da jeg drev garden.

http://www.kvgportal.com/interparts-kvdoc/deploy_201206121318/viewer/index.jsp?language=en_gb&amp\;dataLanguage=en_gb&amp\;treepath=/root/F&amp\;checked=true&amp\;xmlBuiltIn=true

 

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...