Jump to content

Arbeid korn og jordbruk


Galgasor_1

Recommended Posts

Guest hjb_1

Det er vel ingen som klarar å få fornuftig økonomi av 340 mål korn.

Du bør ha jobb i minst 100% stilling i tillegg. Prøv å få deg ein jobb der du kan fordele ferien din på vår og haust.

Link to comment
Share on other sites

Guest Anonym

For å gi godt svar, må man ha på plass en mengde opplysninger. Noe vesentlig er: skal man leve på 340 da, er det kun intensiv husdyrdrift (medmindre man har grønnsakjord) som kan gi inntekt av betyding, men da har man ikke tid til annet arbeid. Kun korn blir i beste fall en begrenset bi-inntekt og da trenger man timene på vinteren til annet arbeid.

Vi driver en del større areal og er nede på 0,9 timer pr da. Men med 340 da må man være ekstremt forsiktig med maskininvesteringer og kun kjøpe velbrukt utstyr for en billig penge. Men da går det mer tid, til arbeiet og vedlikehold som nødvendigvis blir større. Med moderat redskapsstørrelse og ikke alt for rasjonell utstyr, må du fort beregne borti det dobbelte pr. da, alt arbeid innkludert (onner, kontorarbeid, kornkjøring, vedlikehold) Tok noen raske beregninger med norsk gjennomsnittlig kornavling (avlingspotensiale og tilskuddssone gjør store utslag), normale kostnader til innsatsfaktorer og en ekstrem billig maskinpark, burde man ha mulighet for e dekningsbidrag etter faste kostnader til maskiner, på 200 - 500 kr pr da. Det skal da dekke renteutgifter, eventuell jordleie og inntekt, Ikke noe å bli rik av, ikke noe å leve av alene, men en hobby eller en deltidsjobb som er trivelig og som gir noe inntkter. MEN: både kostnader og inntekter vil variere KOLLOSALT med forskjellige forutsetniger. Noen vil gå i minus. Noen ha en rimelig bra betaling pr time. De fleste burde gå i pluss. Men husk: dårlige år kommer jevnlig, du må være forberedt på enkeltår uten inntekt.

Lykke til!

Link to comment
Share on other sites

Guest jd6920premium_1
driver ca 900mål me korn, blir ikke rik av d heller.. men snekkere litt om sommeren å driver skog på vintern,så går d irundt på eit vis.. men har nedbetalt utstyr(bortsett fra traktor) da. å kjærringa tjener greitt.
Link to comment
Share on other sites

Guest Deerer_1
Er klar over at man ikke blir \&quot\;rik\&quot\; på kornet, men lurer litt på hvilke avlinger dere ligger på, og hva dere regner som \&quot\;greit nok\&quot\; overskudd pr. daa. ?
Link to comment
Share on other sites

Guest camaro_1

Ser i tidligere tråd at gården ligger 500 moh.

Hvis det er lang nok veksttid er korn (tidlig bygg) det enkleste hvis du har full jobb utenfor gården. Kanskje produksjon av hestehøy også?

Med dyr blir du mer bundet. Kanskje store investeringer for å komme i gang.

Burde vært ideelt med dyr på en slik gård, men økonomien er dårlig for mange produksjoner.

Når det gjelder ammeku har jeg sett litt for mange som har mislykkes. Koster noe å komme i gang og absolutt mer arbeid enn mange tror.

Her er interesse og hjelp fra familie også avgjørende.

Driver selv med korn, gras og høy på 380da.

Har i tillegg 1 årsverk med ammeku. Skogsarbeid, ved og snørydding. Jobber dobbelt så mye som min bror som er elektrikker og tjener i beste fall halvparten av han.

Link to comment
Share on other sites

Guest Anonym
Du har i alle fall en variert og meningsfylt jobb camaro! Jeg vil ikke si det om din bror som står å trekker i,og avisolerer noen ledninger etter et skjema dagen lang.
Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...