Jump to content

5 skjærs løfte-vendeplog


Guest

Recommended Posts

Guest Vegard_1

Hvis navnet du signerer med tilsvarer hvilken traktor du kjører ville jeg ikke vært bekymra i det hele tatt for å gå på en 5-skjærs vendeplog i trepunkten. For en plog blir jo veitransporten minimal i forhold til tida den henger på traktoren, så dekka får det nok ikke på det hardeste. Hvis du har JD 6910 er det nok løftekraft nok også, så da går det heller ikke så hardt utover hydraulikkpumpa.

 

Har kjørt mye med en Kverneland ES80 5-skjærs på en JD 6420S AP, og det gikk fint det og - men måtte ha steinsvansen i lasteren for å sikre litt styring. Men traktoren hadde krefter i massevis til å dra den. Klarte ikke å løfte plogen til topps hvis den var subba full av halm, men uten \&quot\;ekstrautstyr\&quot\; gikk det helt fint.

Link to comment
Share on other sites

Guest Anonym

Godt å høre. Ja en 6910 som skall stå for jobben.

Ser på noen ploger fra dannmark står vel mellom kverneland,vogel.not samt kunhn.

Link to comment
Share on other sites

Guest Anonym

hei!

kjøpte meg en 5 skjærs massey ferguson vario(øverum) fra sverige i fjor sommer. kjører med en 145hk agrotron og det er ingen problemer å dra. men du bør nok være forberedt på å ha en del lodd i nesa på`n!! skal ikke blande meg i handelen din, men kikk litt i sverige.. kronekursen er utrolig gunstig for øyeblikket og utvalget er absolutt ikke ille! ga 55000 og det er en 03mod gått 5000mål med nye slitedeler.. lykke til med kjøpet, du kommer ikke til å angre!!!

Link to comment
Share on other sites

Guest Anonym
skaff deg kverneland eg 100, es 80 kommer til å stå 45 grader ut med 20 tommer. bedre med 4 skjær eg 100 enn 5 skjær es 80 spør du meg.
Link to comment
Share on other sites

Guest Anonym
helt enig, med EG100 utstyrt med halmforploger, ikke disse rulleknivene og skumfjølene, har du en plog som takler halm. samtidig som du pløyer bredt og fort. jævlig solid er den også
Link to comment
Share on other sites

Guest Vegard_1
En liten korreksjon bare - en Kverneland ES80 går \&quot\;bare\&quot\; ut til 18 tommer, sjøl om det står 20 tommer på breddeindikatoren. Og en 5-skjærs ES står langt i fra 45 grader ut når den går på full bredde...
Link to comment
Share on other sites

Guest Bjarne_1

Hei. Den plogen du henviser til der har faste kropper, og er dermed ikke avfjæret. Det er en plogtype som jeg ikke ville anbefalt, hvertfall ikke hvis du har antydning til stein i jorda di.

 

Halmforploger er større enn \&quot\;vanlige\&quot\; forploger, og er mye mere effektiv enn de vanlige, og gjør en strålende jobb! Den plogen du har link til, har halmforploger.

 

Jeg har erfaring med kverneland både ES og EG. Nå har jeg en EG 100 5skj med halmforploger. Det er en super plog, men krever en del løftekraft. Kjører selv med en Valtra M 150, den drar den som bare det, men sliter litt med å løfte den helt til topps.

Jeg prøvde foresten plogen på en JD 6900 i høst, men den klarte ikke å løfte den mere enn en halv meter på bakre skjær, så det ble ingen pløing med den. Vi hadde 700kg med lodd i fronten på 69\'\'n, men da jeg tok tak i fronten med nevene løftet jeg den ganske lett, så det var ikke mange kg framenden var belastet med.

En 6910 har vel 6-700kg mere løftekraft enn 6900, så det er mulig den klarer å løfte den.

 

Men skal du først kjøpe plog, bør du velge en som du blir fornøyd med, og som fyller de kravene og forventningene som stilles.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...