Jump to content

Plogtyper


Guest

Recommended Posts

Guest Vegard_1

Hvis vi skal gå helt i detalj må vi sannsynligvis starte med om det er \&quot\;in-land\&quot\; eller \&quot\;on-land\&quot\;, altså om man kjører med hjulparet mot pløya nede i tomfåra, eller om begge hjula går oppe på \&quot\;land\&quot\;. Så kommer vel spørsmålet om \&quot\;enveisplog\&quot\; (ja - hva heter egentlig det) eller vendeplog. Denne forskjellen tar nok de fleste. Til slutt er vel forskjellen løftemontert (bak eller front) eller semiplog (moderne utgave slepeplog). Det er vel den grøvste kategoriseringa jeg klarer å lage.

 

Alle har sine fordeler og ulemper, jeg veit ikke helt hvor jeg skal begynne. Hvis malap er på jakt etter plog og lurer på hva han skal velge ville jeg gjerne hatt litt info om hvor stort areal han skal pløye årlig og hva han skal dra den med. Lettere å gi et vettugt svar da.

Link to comment
Share on other sites

Guest malap_1

Jeg er ei jente fra Jønsberg Videregående skole og skal utdanne meg som agronom. Jeg har fått endel tekst-oppgaver og vi skal søke rundt på nettet for å finne svar da boka til skolen ennå ikke har kommet.

 

Vi driver egentlig bare med det grunnleggende.

Spørsmålet var:

Gjør rede for de ulike plogtypene.

Link to comment
Share on other sites

Guest malap_1

Jeg går VG2.

Nå har jeg fått lånt en bok og skal prøve å finne det ut der. Læreren har vært litt dårlig på å utdype spørsmålet, hva han vil ha svar på syntes jeg. Men tror det skal gå bedre når som jeg har boka.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...