Jump to content

Valg av plog


Guest

Recommended Posts

Noen som har forslag til valg av plog med tanke på størellse og fabrikat. Har en MF 4270 med 600 dekk. Pløyer ca 100mål i året
Link to comment
Share on other sites

Guest Vegard_1

Ville anbefalt en pent brukt Kverneland modell E, 16-tommer vendeplog. Strengt tatt klarer du deg lenge med en 3-skjærs, men fordelene med et ekstra skjær er betydelige - lettere å pløye helt ut til kanter blant annet.

 

Men for å tvinge meg selv enda mer ned på jorda, en teigplog holder nok også - også her ville jeg nok anbefalt Kverneland, AB-modellen, gjerne med 4 skjær (traktoren din har heller ikke noe problemer med 5, men da bør ikke jorda di være alt for kupert). Da får du trinnløs justerbar fårbredde fra 12 til 20 tommer med på kjøpet. Pløyer du lausåker er 18 tommer en fin bredde, og på eng bør en nok begrense seg til 16. Hvis plogen i tillegg har hydraulisk justering av fårbredda er det lekende lett å avslutte rett med å \&quot\;jukse\&quot\; litt med fårbredda på de siste draga.

Link to comment
Share on other sites

det spiller jo også en viktig rolle hvor store jordstykker du har. ha du små stykker er fordelen med vendeplog veldig begrenset. da det går like fort om ikke fortere å rygge.
Link to comment
Share on other sites

Har nyere utgave Øverum,med hydraulisk steinutløysar. Kan trygt anbefales. 4 skjærs teigplog fra Øverum skulle være passe til ditt bruk.
Link to comment
Share on other sites

har brukt Kverneland A plog AB plog og har nå en AD 3skjers. er uten til AD plogen jeg er liker best er het topp med vario. Her er det en del stin så jeg må ha steinutløser er det ikke stein er rørplogen helt super den
Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...