Jump to content

Forenklet jordbearbeiding


Guest

Recommended Posts

Guest Anonym
Er det noen her som har erfaringer med forenklet jordbearbeidings metoder for korn? Hva fungerer og hva er mest lønnsomt?
Link to comment
Share on other sites

Guest Vegard_1

Personlige erfaringer med forenkla jordarbeiding er ikke så store, strekker seg til å kjøre noen mål i året med en Amazone Catros 3001 på bratt og kronglete jord, for deretter å så med en Rapid. Ser ut til å fungere veldig bra. Sist høst prøvde vi og å molde ned møkk med den, det og gikk helt fint.

 

Generelt syns jeg, i alle fall etter min egen definisjon, at forenkla jordarbeiding lett blir blanda med pløyefri jordarbeiding. Etter min mening kan ikke dette være det samme. Noe jeg mener må være ei fin løsning for redusert jordarbeiding (i alle fall hvis man har mye husdyrgjødsel) må være å pløye ned gjødsla, for deretter å så rett i pløya. Fungerer nok best på lettere jord, stivere jord må gjerne ha en runde med et reskap som gjør en jevnejobb.

 

Argumentet mitt for å holde på plogen er ugraskampen. Det blir uten tvil mindre sprøyting av å pløye, og i alle fall er resultatet bra der man kan høstpløye uten fare for erosjon.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...