Jump to content

Drensrør med filter


Guest

Recommended Posts

Ser der er kommet stive drensrør med filter rundt i 6 meters lengder no, noko som virker interessant. men lurer på om det er nokon som har erfaring med denne type rør som ein skal sleppe og bruke singel eller flis rundt? vil jo bli mindre arbeid med singel vis ein ikkje treng dette+ ein slepp tungt utstyr med singel! vil det bli like bra som med singel og vanlige 110mm rør som FK selger? skal grøfte ein del i myrjord der eg vurderer dette!

Mvh TE

Link to comment
Share on other sites

Guest Anonym

Google &quot\;hydroteknikk&quot\; og drensrør med filter. Under overskriften &quot\;Dårlige filtermaterialer&quot\; står dette:

Fiberduk direkte på rørene gir lite volum og vil i tillegg gå tett over tid.

 

Her omkring graves alt som tidligere er lagt av rør med filter opp igjen. Årsak: rørene er tette og lar seg ikke spyle opp igjen da problemet ikke er slissene men filteret som er tett.

Er også en grunn til at mye av disse rørene er rundslissede. Dvs ikke slisset kun på toppen. Dette pga problemer med tetting. Når dette er sagt vil det nok variere hvor lang holdbarhet drensrør og filter har i forhold til jordtype og utfellinger.

Link to comment
Share on other sites

Guest Anonym

Antar du tenke på drensrør med tjukke syntestiske filte rund.

Filterduk som var brukt litt før i tiden var noen par mm tjukk(har hørt om porene i denne duken gikk tett etter noen år eg også.).

,

men eg antar dette tjukke filte er lagt for etteligne grus/flis best mulig, Ser du kjøpe filter etter hva type jord du skal legge de i.

 

Eg har aldri prøvd de, men eg like prinsippe og ser at ara maskin begynt å selger fast 6 m lengde, Prisen sikkert litt høy. Men i område hvor vanskelig /bæresvak mark. Hvor man skal ha singel eller flis ut. Så spare man fort inn den prisen kontra å kjøre sei fast og ikke komme sei fram til grøftene.

 

Men i myr er omgraving og profilering tingen. Har lagt noen rør grøfte i myr beite område.(ville i kke ha åpne grøfte.) Men eg ser overflatevann. komme seg ikke så lett nedtil grøftene, ble advart på forhånd, men trodde ikke det ville bli så ille nå man la rikelig med filter noe som mange like å spare på

 

Er det noen som prøvd disse &quot\;teppefilter rørene&quot\;

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...