Gå til innhold

Tume Nova og Væderstad Rapid 300C


Gjest

Anbefalte innlegg

Noen som har postive /negative synspunkter på nye Væderstad Rapid 300C ?

og

Noen som har postive /negative synspunkter Tume Nova såmaskin?

 

Synespunkter på å velge Rapid framfor Nova ?

Synespunkter på å velge Nova framfor Rapid ?

 

Brukes på all salgs jord, har det meste leire myr sand ialle varianter steinrik jord osv, kjører ca 1000 mål i året med litt forenkelt jordarbeid på del areal.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Anonym
For min del er ikke det noe å lure på! Hadde tume før i forskjellige varianter hkl 3000 jg osv. Kjøpte Väderstad for 4 år siden og den er bare rå. Alt er gjennomført. Sår utrolig presist i forhold til tume osv. Ikke noe plunder siden start. Kun vasket og smørt. Rett og slett det beste valget! Sår 1700 daa nå..
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 4 uker senere...
Gjest Fordfarmer_1

Nå blir det jo helt feil å sammenlikne Rapid med HKL modellene til tume. Det blir som Rapid vs. Nokka/wartsila maskiner! Labbsystemet til hkl modellene er jo veldig like fra 2,5 løft til 3 m slep.(med noen variasjoner fra vanli slepelabb med spiss/skål til DC maskiner)

 

Hvis man skal sammenlikne Rapid med noen er det Tume Nova eller Junkkari Maestro og sikkert andre merksers toppmodeller.

 

Nova maskinen har jo et helt annet labbkonsept enn Hkl modellene, med konstant nivåregulering/overvåkning av sådybde og gjødseldybde ut i fra jordoverflaten. Nivåreguleringen er også induviduell for annenhver sålabbrad. Siden gjødselen også følger såfrødybden blir det konstat lik avstand ned til gjødselen i jorda i forhold til hvor såfrøet ligger. Den har jo også just. hyd. labbtrykk.

 

Rapid labbsystemet har vel knapt nok forandret seg siden tidlig 90 tall? Med gummi oppheng og stag bak til bærehjulene. (Rett meg hvis dette er feil)

 

Det hadde vært interessant om noen som har prøvd begge maskiner, Rapid og Nova kunne dele noen erfaringer.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 8 måneder senere...

Ser mange brukte Rapid til salgs på finn og flere har gått 4-600da i året. En 8 år gammel maskin som har gått 4000da vil jo nesten kalles ubrukt? I våre naboland ville de gått minst 5 ganger så mye i samme periode.

 

Skulle tro det var greit da å kjøpe en brukt til halv nypris. Eller? Som det antydes lenger opp har det ikke skjedd den store utviklingen på maskinkonstruksjonen siste 10 år. Ipad styring, hydraulisk utmating osv er sikkert helt topp, men om det er verdt 250' er en annen sak.

 

Isolert sett, hvor mange dekar korn skal man ha for å rettferdiggjøre kjøp av en ny rapid? Alternativet er billigere versjoner fra finske produsenter.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

×
×
  • Opprett ny...