Jump to content

Frontmontert teigplog


Guest

Recommended Posts

Finnes det eller har noen noengang sett frontmontert teigplog? Eller er det bare frontmontert vendeplog som gjelder? Vi driver 500 mål og klarer oss egentlig fint med 4 skjærs teigplog da vi veksler på pløye og grubbe. I tillegg har vi mange små jorder der det er like raskt og nesten raskere og bare svinge rundt med teigplog som å måtte vende seg på flekken med en vendeplog.

 

Grunnen til at jeg lurer på dette med frontmontert plog er fordi vi har store og godt utstyrte traktorer som fint kan trekke mer enn 4 skjær og også har fronthydraulikk. Ved å f.eks ha 2 skjær foran økes jo effektiviteten enormt, og det vil være fleksibelt om man vil kjøre lang eller kort "skyss" mtp smidighet ift jordestørrelser og bratte bakker.

 

Derfor tenker jeg på om frontmontert teigplog kan være noe, evt bygge om en gammel plog selv. Er det noen som har vært borti noe sånt noen gang, eller er det en håpløs tanke??

 

Det er sikkert mange som mener vendeplog er tingen, men når kan man regne med å tjene inn igjen en dyr plog til 50k+ med dagens landbrukspolitikk? Jeg tenker hvertfall det er viktig å tenke økonomi i denne "galskapen"..

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...
Guest Anonym

Hei

Det er ihvertfall en nokså original ide du har med å frontmontere en teigplog. Jeg har aldri hørt om det tidligere. For noen år siden var jeg riktignok i kontakt med en kar fra Nittedal som ville frontmontere en teigplog, men hans ide var å pløye &quot\;framover&quot\; med en bakmontert teigplog for så å rygge med den frontmonterte. Om han kom noe videre med ideen vet jeg ikke. Vendeplogen har nok definitivt kommet for å bli, både som front og bakmontert.

 

med hilsen og lykke til

 

Per Arne Salvesen

Kverneland

 

Link to comment
Share on other sites

Guest Anonym
Har lest artikler om og sett bilder av enorme ekvipasjer med mange skjær både foran og bak. Når noen kan montere en to eller tre-skjærs vendeplog i fronthydraulikken, må det vel kunne gå an med en teigplog også. I verste fall må noen tilpasse plogen selv. Det viktigste er kanskje bærehjulet fremst, siden traktoren kommer etter plogen.
Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...