Jump to content

Størrelse på vifte til høytørka


Guest

Recommended Posts

Guest Anonym

Det er nok noe varierende anbefalinger ute og går, men Linnestad på Blæstad anbefalte 1000m3/m2/t. Da kan du ha inn høy med inntill 50 kg vann/m2 (om jeg ikke husker feil).

Har forøvrig ei brukt 18kW TKS sentrifugalvifte med startskap til salgs. Det er ei støysvak vifte som tåler stort mottrykk. Selges fordi jeg river ei tørke. Tørka var på ca 100m2/300m3

Link to comment
Share on other sites

Guest Anonym
Det finnes tabeller på dette. Det er viktig at kanalene er riktig dimensjonert og at farten på lufta blir passelig (ihvertfall til korn) og selvsagt trykket. Jeg ville kontaktet en ekspert før du kjøper. Snakk med et firma som driver med slikt, f.eks. Ole Chr. Bye. Cato Kraugerud som jobber der er flink og hjelpsom.
Link to comment
Share on other sites

Guest Anonym

Kornbonde fra Tr. lag:

Da skal jeg høre med dem før jeg gjør noe mer. Tørka mi er på ca 180M2 og den forrige eieren hadde ikke fått den til å virke. Vil tro det har noe med størrelsen på vifta å gjøre. Ikke nødvendig å overdimensjonere så veldig heller ettersom den tørka ikke kommer til å bli bygd ut noe mer.

Link to comment
Share on other sites

Guest Anonym

Lufthastigheta i kanalen skal ikke overstige 5m/s. Da ungår man turbulens, og får en jevn luftfordeling ut av kanalen. kapasiteten på tørka kan man regne ut, men det vil nok variere en del etter hva og hvordan man legger inn. Løst høy 70-90kg/mg, bunter 90-110kg/m3 er tall jeg mener å ha sett. Ts ved innlegging, grasart og vekststadium virker inn. Jeg hadde antakelig rundt 30t på mi tørke.

Det også er viktig er att lufta fordeler seg jevnt gjennom høyet, og ikke lekker ut langs vegger el.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...