Guest Posted October 29, 2009 Share Posted October 29, 2009 hei har lyst til å starte opp me kjøttproduksjon og har noen spm i henhold til kostnad og hvor mange kilo det går per dyr per dag. kostnad i forhold til innkjøp av ungdyr. hvor stort det bør være for å ha plass til 500 dyr, og slaktepris. Noen som har noen forslag eller innvendinger? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest mf_power_6480_1 Posted October 29, 2009 Share Posted October 29, 2009 hei har lyst til å starte opp me kjøttproduksjon og har noen spm i henhold til kostnad og hvor mange kilo det går per dyr per dag. kostnad i forhold til innkjøp av ungdyr. hvor stort det bør være for å ha plass til 500 dyr, og slaktepris. Noen som har noen forslag eller innvendinger? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest mh_1 Posted October 29, 2009 Share Posted October 29, 2009 ta kontakt med nortura.få en av de kosulentan til tengne bygg,å regne pris.og en driftsanalyse til deg. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest mf_power_6480_1 Posted October 30, 2009 Share Posted October 30, 2009 det er egentlig litt for tidlig i planleggingsfasen til det, tenkte mer på personlige erfaringer og innspill, kansje det jeg tenker på er helt hull i hodet også? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest KJS_1 Posted November 4, 2009 Share Posted November 4, 2009 Første punkt: Har du distriktstilegg på kjøtt? Meget vesentlig i forhold til økonomi i oppfôring av okser. Andre punkt: Meget friskt av deg å gå fra 0 til 500 dyr. Har personlig mer tro på en mer gradvis oppstart hvis dette er mulig. Generelt vil jeg si at økonomien i kjøttproduskjon baser på innkjøp av kalv ikke er så voldsomt god dersom man har store, nye bygg som det skal betales ned avdrag og renter på. Hjemme er alt av hus til denne produksjonen nedbetalt og vi har relatvivt godt betalt per time nå. Har 4,35 kr/kg i distriktstilegg. Utviklingen i økonomien har ikke vært lik null, selv om prisen på storfekjøtt er økt med 11-12 kroner i den perioden vi har holdt på. De økte inntektene spises opp av utgiftene til innkjøp av kalv og ikke minst høyere kraftfôrpris. Men for all del. Dette er en produksjon som gir brukbart betalt tross alt, og vi har veldig fleksible arbeidsdager sammenlignet med et melkefjøs. Hvis jeg skal komme med noen råd til selve produksjonen må det bli følgende: - Skaff deg faste avtaler når det gjelder innkjøp av kalv. Still krav til den du kjøper kalven av. Betal gjerne litt mer enn \"\;Nortura-pris\"\;. Det lønner seg for både kjøper og selger! Priser på innkjøp av kalv ligger på medlem.nortura.no. - Om mulig, ha et kalvemottak, hvor kalvene står i karantene i 2-3 uker før de blir tatt inn i oksefjøset. (Kalvamottaket kan gjerne være en del av oksefjøset, men må ha egen ventilasjon!) Dette med tanke på vaksinering om problemer med luftveisinfeksjoner. - Dersom 500 okser, kjør et intensivt opplegg med 4-5 kg kraftfôr om dagen. Dette fordi 500 okser med ekstensivt oppdrett vil kreve ett enormt grovfôrareal og et større fjøs da oksene blir stående der lenger. Et tenkt mål kan være 300 kg slaktevekt på 16 mnd. - Bygg med liggebås! Talle er ofte dyrt, arbeidssomt og personlig mener jeg en evt gevinst i tilveks med talle kontra liggebås ikke betaler seg. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.