Jump to content

Behandling av betongfôrbrett


Guest

Recommended Posts

Har tenkt å slipe fôrbrettene mine i sommer. Hva bør jeg behandle de med etterpå slik at de blir lette og holde rene?
Link to comment
Share on other sites

Guest tretten_1
Har tenkt å slipe fôrbrettene mine i sommer. Hva bør jeg behandle de med etterpå slik at de blir lette og holde rene?
Link to comment
Share on other sites

Guest Anonym

Hei.. Eg vil anbefale deg å behandle med epoxy maling.. du vill da få ein glatt overflate som er veldig enkel å vedlikeholde.. Vledig slitesterkt.

 

Ta kontakt for tilbud på Epoxy maling..

Link to comment
Share on other sites

Guest spelarjakob_1

Her er forbrett mala med grå epoxy av den sorten ein brukar innvendig i betongsiloar.

For å minske risikoen for å skli, vart det dryssa på tørr finsand etter midten på forbrettet, før epoxyen byrja å tørke.

Dette er svært varig og stabilt.

Dersom forbrettet Ditt er tært og gropa, kan Du reparere med same stoffet. Du blandar nedi tørr finsand, og sparklar med dette.

Før behandling må det vere tørt og reint.

Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...
Guest Anonym
Jeg har hatt epoxymaling med sand på forberettet med dårlige erfaringe. Belegget ble lagt på ca 5 år gammel betong som ble slipt og syrevasket før legging. Likevel oppstod det blærer i belegget som etterhvert gikk hull på og flak av belegget begynte å løsne. Et annet problem med dette belegget var at det samlet seg et belegg av forrester på brettet selv om forbrettet ble reingjort med kost 2 ganger om dagen. En gang i uka var det nødvendig å skarpe bort belegg ved hjelp av betongskrape. Etter å ha irritert seg over dette belegget i flere år gikk jeg til det skritt og flislegge forbrettet. Kan ikke forstå at det finnes noe bedre. Forbrettet vaskes nå kun en gang i året og knap nok det. Forbrettet kostes nå hver annen dag men av og til skjeldnere. Flisene er av samme type som brukes på butikkgulv i friksjonsklasse 7. Prisen på materiellet var fullt konkurransedyktig med epoxy og når en ser resultatet er jeg ikke i tvil om at jeg valgte riktig.
Link to comment
Share on other sites

Guest Anonym

Jeg har sett mange forbrett og melkeromsgulv som epoxyen har blæret seg på, men tror i samtlige tilfeller ikke det er epoxyen sin feil. Når epoxyen ikke sitter, så er det to mulige årsaker. Belegget blir aldri bedre enn det underlaget tillater. Der det er gulv på grunn må det være fuktsperre under. Om det ikke er det vil det komme fukt gjennom bettongen. Epoxy er somregel diffusjonstett, og den stopper fukten som kommer gjennom bettongen. Resultater er blærer.

Den andre årsaken til dårlig resultat er for dårlig forrarbeid. Det MÅ være helt rent og tørrt. Etter eventuell syrevasking må det vaskes meget grundig med vann. Man vil alikevell aldri få vekk alle syrerester, så enkelte levrandører anbefaler ikke å bruke syre, men høytrykksspyler med turbodyse. Syren som ligger igjenn før epoxybehandling vil bli innestengt av epoxyen, og vil da kunne fortsette å forvitre betongen under epoxyen. God vask er like viktig på nye gulv, da det dannes ett kalkbelegg i overflaten som må vekk.

Om forholdene ligger tilrette for det mener jeg at epoxy er et meget godt alternativ for behandling av forbrett.

Link to comment
Share on other sites

Guest Anonym

Takker for svar!

Har sjølv epoxymaling på forbrett og mjølkerom i dag. Denne var levert av de laval, og ligger like godt på etter over 20 år.

Driv no på med eit på/nybygg og spekulerer i kva eg skal male med. Har ikkje fått konkret pris med de laval på epoxy enda, men det var antyda ca 150,-/m2. Fikk i går tilbud på Jotun Penguard toppkoat frå ein anna leverandør til rundt 30,-/m2. Ein vesentleg forskjel i prisen spør du meg. Tenkte å bruke dette stoffet på forbrett/golv, samt på alle veggar i husdyrromet (betongvegg). Nokon som har vore bort i akkurat denne malinga?

Link to comment
Share on other sites

Guest KABS_1
Har samme utfordring her også. Kunne tenkt meg noe som er lettere å holde rent, uten at det blir glatt og samtidig er holdbart. Problemet i melkerommet mitt er at det ikke er fuktsperre under, noe som ikke er gunstig verken for fliser eller vanlig epoxy. Er det noen som har erfaring med diffusjonsåpne malingstyper til sånt bruk? Mener å ha hørt at det skal finnes. Evt er det mulig å smøre på noe stoff ( en slags membran) direkte på betongen som er tett ? eller vil det da fortsatt bli blærer?
Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...