Jump to content

Fullfôrblander


Guest

Recommended Posts

Guest Gaute_1
Hei! Er der noen som kan si meg en ca pris på en stasjonær fullfôrblander? Og hva slags dere ville gått for?
Link to comment
Share on other sites

Guest Anonym

Det store spørsmålet er om du skal ha en blander eller kombinert blander og kutter.

Der har du en vesens forskjell!

 

Nå må jeg ærlig innrømme at jeg jobber hos A-K maskiner og sitter på importleddet for Mullerups produkter. Så jeg er nok litt farget av dette, men uansett..

Jeg har ingen problemer med å anbefale Mullerup sine MVM (Mullerup Vertikal Mixer). Disse fungerer meget godt som miksere, samtidig som de gjør en utmerket jobb på kuttinga. I tillegg til at de krever mindre energi i forhold til horrisontalmikserne, som må bruke mye energi på å flytte fôret horrisontalt for så å løfte det vertikalt

Dette gjør at MVM vil kreve langt mindre motorstørrelse framfor sammenlignbare blandere.

 

Den minste på 8 m3, som har en blandemotor på 15 kW og en snegl, koster ca 370 000 veiledende ALT inkludert. Mens den største mikseren på 30 m3 med 2 snegler og en blandemotor på 30 kW koster 600 000 veiledende med ALT utstyr.

 

Med alt utstyr menes 230/400 V spenning, styreskap klargjort for automatisk fôring, veieceller, vektdisiplay, tømmeluke, elevator for å løfte fôret opp i vogn eller opp på bånd. Overløpsring for å forhindre at f.eks rundballer kommer seg \&quot\;unna\&quot\; og ekstra lange kniver.

 

Det som kreves av montering når en slik sak kommer til gards er å ha en solid betonggulv i passende størrelse tilgjengelig. Hvor man kan bolte blanderen og ikke minst motoren til denne fast i gulvet, så trengse det en elektriker med passelige kabler. Deretter kalibreres vektene og da skal det være å tute å kjøre! :-D (grovt sett, må regne med noe monteringsarbeid)

 

Om du vil ha mer info ta kontakt med din lokale I-mek konsulent hos A-K maskiner, eller send en epost til undertegnede, så skal du få svar på det du lurer på! :-) (daniel.ekker@a-k.no)

Link to comment
Share on other sites

Guest Magne_1

Hei, vi har en stasjonær JF VM 12,

heter Mullerup MVM idag.

Har kjørt i 5 år nå, blandet ca 10.000 m3 masse uten annet en kostnader til oljeskift og smøring av veieceller og pto aksel. Skal skifte de tre nederste knivene da de nå er slitt helt ned.

Vil på det sterkeste anbefale vertikalblander da det er den eneste blandetypen som er best egnet til å ta alle typer fòr, også frosne rundballer.

Blandbarheten er også Meget god og den er god til å bevare strukturen i blandingen.

 

En hollender jeg kjenner i DK anbefalte hadde også kun lovord å si om vertikalblandere. Han har idag en gj.snitt ytelse på over 13.000 og 650 kyr.

 

Idag er over hver tredje blander som selges i Danmark JF/MVM, noe som vitner om dens kvalitet.

De fleste fòderforsyningselskap i DK kjører også med JF-blander og fòrer opp til 4-5000 kyr hver dag.

Kan jo og si at det er eneste blander som bruker høystyrkestål i blandekar. Dette gir også en lettere blander.

Link to comment
Share on other sites

Guest Gaute_1

okei, planen var å bruke snitta gras fra fylltømmer og 2. slått i en blanding. Så det burde være kutting på den. Samt at den tåler frosne baller.

Hvordan er det å plasere noe sånt ute, da med transportband inn? Har det nemlig ganske trangt i fôrsentralen i dag.

 

Karl Daniel:

Ikkje usansynlig at jeg tar kontakt.

Link to comment
Share on other sites

Guest Anonym

En MVM vil fungere ypperlig til ditt bruk! :-)

 

Når det gjelder å plassere den ute, skal ikke det være noe problem. Men jeg vil anbefale å plassere styringsskap og slikt inne, samt veie indikatoren (disiplay) inne i et skap med pleksiglass, slik at disse står tørt.

 

Du kan ta en titt på vår hjemme side, så finner du med info om MVM der.

 

http://www.a-k.no/portal/page/portal/A-K_Internett/forside/Produkter/Produktark?p_d_i=-121&amp\;p_d_c=&amp\;p_d_v=22424&amp\;p_level1=12149&amp\;p_d_i=-4338&amp\;p_d_c=&amp\;p_d_v=22424

 

Ta gjerne kontakt, så skal jeg hjelpe deg etter beste evne.

 

mvh

Karl Daniel Ekker

A-K I-mek

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...