Jump to content

Ny fjøs et stykke unna


Guest

Recommended Posts

Hei.

Planlegger ny melkekufjøs, og lurer på å bygge den 1,2 km unna bolighuset grunnet fin tomt.

Er det noe å tenke på eller kommer det til å bli alt for langt unna? med tanke på alle turene man må innom der.

Link to comment
Share on other sites

Guest billy_the_kid_1
Enig med forrige innlegg her. Har du fri sikt fra huset til fjøs slik at du kan ha ein radiolink til data dvs kamera. Viss ikkje må du grave eller henge opp ein kabel eventuelt fiber.
Link to comment
Share on other sites

Du har 3 muligheter hvis det er snakk om nettverkskommunikasjon.

1) Radio

2) Fiber

3) VPN over internett med egen internett linje til begge steder

 

Siste er billigst på kort sikt, men med en kostnad på 300-600 i mnd blir det fort dyrt over tid.

 

Jeg er enig med de andre når deg gjelder resten.

Link to comment
Share on other sites

Kunne ikke tenkt meg og hatt fjøset så langt unna, når melkeroboten ringer midt på natta, er jeg sjeleglad at d er bare å løpe over gårdsplassen.

Men selvfølgelig, alt går, og så er det om du i framtiden har tenkt å bygge nytt hus, er jo helt greitt å ta det i en 2-gang.

Link to comment
Share on other sites

Takk for svar :-)

Ser den med alarm fra robot. Er folk mye plaget med alarmer?

Kan vel stille bort mange som ikke er kritiske?

Må nok ha et kamera eller 2 ja.

Slik det er i dag er: 2 hus, fjøs, sag, og div andre bygg på gården &quot\;inneklemt&quot\; på et 14 dekar stort område mellom elv- E6 og 2 nabo bruk.

Blir trangt med et stort utbygg på fjøsen.

Link to comment
Share on other sites

Har vært med på samdriftsfjøs 400 meter unna gården. Vel, det blir noen turer i løpet av året. Og en kan også regne på tida. Vi leide et annet fjøs ca. 1,5 km hjemmefra. 5 minutter kjøring 4 ganger om dagen (fram og tilbake) + reparasjoner + dyrlege og alle andre ekstrarunder ble vel ca. 70 timer i året. Nesten 2 arbeidsuker for vanlige folk i vanlige yrker! bare i transport. Også er det kveldsrundene etter at en har vært på fest..joda de må ofte gjøres da også....kalving....brunstkontroll og samme om roboten er i gull eller sølv så blir det noen runder, også om natta. Så en må være forberedt på at logistikk og transport blir rimelig framtredende. En ser ikke lenger over tunet at dyrlegen er her, litt venting her og der. Konklusjonen min ble at jeg aldri skal drive med dyr utenom tunet. Da slutter jeg heller Men skjønner utmerket godt problemstillinga med at det blir trangt. Dyra skal jo ut også. Men jeg gjorde meg iallefall mine erfaringer. Lykke til:-))
Link to comment
Share on other sites

Guest billy_the_kid_1
Ole andreas, du har og muligheten med vanlig kobber kabel med to ledere ut til et par km. Du kan bruke ethernet til adsl/vdsl, slikt utstyr koster ikkje allverden og er kjempe viss du allerede har ein kabel nedgravd som du kan bruke.
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Mange som hengte seg opp i kommunikasjon her. :) Det er jo ikke bare kommunikasjon til kamera du trenger, hvis du skal ha robot, så må du nesten ha internett i fjøset uansett. Hvis det er fri sikt, så er det null problem å sette opp en trådløs link, du burde komme under 5000,- på den. Hvis ikke det er fri sikt, så ville jeg bare lagt inn egen internettlinje der.

 

Som mange sier her, så er det et stykke, men er jo litt hva man legger opp til, ordner du et spiserom og en behagelig kontor med en sofa der, så man slipper å kjøre hjem for å ta seg ei skive, eller man kan slenge seg litt nedpå hvis ei kalving tar litt tid, så trur jeg ikke det er noe stort problem å ha fjøset litt unna

 

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...