Jump to content

Kjøpe ledig nabogård


Guest

Recommended Posts

Hei!

 

Begynner å bli ferdig med studier og planlegger å flytte til hjembygda mi. Oppvokst med sau, og broren min har muligens planer om å overta gården til foreldrene mine. For min del har jeg "siklet" litt på en nabogård noen hundre meter hjemmefra. Den har veldig fin beliggenhet. Per i dag er det ingen som bor der, huset brukes til feriehus, og jordene er leid ut til en annen bonde.

 

Så lurer jeg på om det er håp om å få kjøpe gården for å drive med jordbruk, tenker da sau primært. Kjenner ikke noe særlig til de som har gården som feriehus. Men så tenker jeg at en oppegående kommune med landbruksinteresser kunne foretrukket at gården ble brukt til landbruk i stedet for feriehus med utleid jord.

 

Er det håp? Har ikke snakket med eierne enda, men tenker å prøve det, selv om jeg tror de ønsker å beholde gården for å kunne dra på ferie dit.

Link to comment
Share on other sites

Guest billy_the_kid_1
Her oppfyller eiger driveplikten ved og leige ut jorda. Et spørsmål er om det er boplikt på gården?
Link to comment
Share on other sites

Guest 6170Turbo_1
Første skritt er uansett å ta ein prat med nåværende eiger. Sier den nei, er det best å smile fint og takke for praten.
Link to comment
Share on other sites

Guest Anonym

Hei! Takk for svar begge. Beklager lang ventetid på retur-svar. \;)

 

Usikker på om det er boplikt.. De som eier gården nå er der stort sett bare på sommeren, noen få turer. Hvem kan jeg spørre for å finne ut om det er boplikt?

Link to comment
Share on other sites

Guest Anonym
Apropos oppegående kommune, så er det slik at oppegående kommuner med landbruksinteresser foretrekker at gården blir leid ut eller solgt til naboen. For da blir det færre og større enheter, og det er mest rasjonelt. Det er ihvertfall ingen oppegående kommuner som tvinger folk til å selge gårdene sine til folk som har lyst på dem (med mindre du bor i Nord Korea eller et annet kommunistisk diktatur og er partipamp).
Link to comment
Share on other sites

Guest Anonym

Da skal jeg høre med de som eier gården. :)

 

Med oppegående kommune mente jeg at kommuner bør ha mest mulig matproduksjon, og best mulig utnytting av arealene, noe man ikke alltid får ved at én gårdbruker dyrker og bruker all jord i et område. Men så klart, en selger kan jo selge til den han vil stort sett. :)

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...