Gå til innhold

Ny transformator


Gjest

Anbefalte innlegg

Korleis er praksis rundt omkring viss ein treng ny trafo i forbindelse med nybygg. Må den som byggjer betala for heile greia, eller pleier kraftlaget å vera med på spleiselag? Me må oppgradera hjå oss, og då er det interessant å høyre kva som er vanleg. Her på Haugalandet er ikkje kraftlaget kjend for å vera så veldig spandable. Dei skal jo betale eit gedigent utbytte til eigarar!
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Perska_1

Det er mulig praksisen er litt forskjellig avhengig av holdningen til kraftselskapet.

 

Det er ikke uvanlig at du så å si må betale hele trafokostnaden i &quot\;anleggsbidrag&quot\;. Men den blir ikke din selv om du har betalt den, den går rett inn som en eiendom til kraftselskapet. Deretter får du nettleie som før. Tjip deal.

 

Hvis det derimot er et byggefelt kan det tenkes at hele kraftselskapet spanderer hele trafoen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Om det er snakk om Haugaland kraft, må du få alt skriftlig, om det er spleiselag eller dei som skal stå for ny transformator. Det er alt for mangen som lover og lyg hos dei.
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest mattis_1

Anleggsbidraget her på Agder (Agder Energi) er på maksimalt 10 000 kr. Dette gjelder uavhengig av utbyggingens totale kost.

Dette er en sats satt av NVE. Begrunnelsen for denne lave satsen er at eiendomsutviklere og utbyggere ikke skal bli &quot\;sponset&quot\; med flere hundretusen kroner som til syvende og sist blir lagt til på nettleia til oss vanlige forbrukere.

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har nettopp vært igjennom det du beskriver, måtte ha økt inntak på gården i forbindelse med nybygg. Kraftselskapet &quot\;gav&quot\; 10.000 i fradrag på anleggsbidraget + et fradrag på ca. 30.000 i framtidig sparte vedlikeholdskostnader i og med at det var en ny trafo. Måtte selv ut med 86.000. Sure kroner, når du vet at du har finansiert en trafo for kraftselskapet og naboers framtidige behov for økt inntak. Men, når det er sagt vet jeg om andre som har måtte betale både 2 og 3 gangen til samme kraftselskap. Å sørge for gravinga selv vil redusere noe på bidraget, de vet å ta seg betalt for den delen av jobben.
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

×
×
  • Opprett ny...