Jump to content

Halmkutter


Guest

Recommended Posts

Er det noen som vet hvor mye bedre man får utnyttet en rundball med halm ved å bruke en halmkutter ala kuhn primor kverneland tornado etc til og kutte opp halmen kontra at man triller ut halmballen for hånd.

Ca prosent hvor mye bedre utnyttelse av ballen? Dette i et tallefjøs med okser og delvis tråkktallemed manuel utskraping av skit/talle

Link to comment
Share on other sites

Hei. Her er det ikke et fasitsvar. Kommer veldig an på hvordan halmen er og hvordan den er pressa. Har du halm som er pressa når den er litt for rå slik at den er vanskelig og tung å rulle ut er det en bra gevinst, spesielt om det er litt kaldt. Riveren gir deg et stort volum på halmen, men den halmen har kanskje litt mindre evne til å holde det tørt over flere dager. Arbeidsmiljøet for deg som sprer bør også telle litt. Lukket hytte på traktoren gir deg beskyttels mot støv og mugg. Du kan også trygt strø uten å flytte dyra. Men det kommer halmstøv overalt, spesielt om halmen er tørr og ekstra om den er fra jorder med leire og du har samlet halmen med rive før pressing. Fordelen med å rive halmen er at du bruker ca 1/3 mindre halm,men du bruker en del diesel og har maskinkostnad. Videre får du en talle som er anderledes og som er enklere å håndtere og har noe mindre volum. Jeg har ammekuer og ser en fordel ved å rulle ut selv om jeg har maskin fordi det gir kontakt med dyra, og litt trening.
Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...