Jump to content

Trima eller ålø?


NRF

Recommended Posts

Guest Anonym
De er nesten like, men jeg vil anbefale Trima til den traktoren, +2,0P vil passe bra. Trima er litt mer oversiktelig og ca ett par tusen rimeligere.Du kan og sette på +1,0P. Alt etter hvor stor du vil ha den.
Link to comment
Share on other sites

Guest Magne_1

Hva skal laster brukes til?

Synes Trima +2 er en for svak laster til en traktor på 100hk. Kjøp heller +3. Prisforskjellen er minimal.

 

Men hvorfor vurderer du ikke de nye Stoll? Var å sjekket hjemmesiden deres og syntes deres nye lastere ser veldig bra ut. De har mekanisk parallelføring som ligger skjult inni rammen. Dermed får man en laster med fantastisk oversikt. Vet ikke hva de koster i Norge men er vel LMB som forhandler dem her.

Lykke til.

 

mvh magne

Link to comment
Share on other sites

Guest valtra_1

Nå kan jeg ikke nr på Trima, men Ville ikke hatt større en ålø 35 på den traktoren.

Hadde kjøpt med paralellføring, tungvint uten når du bruker gaffel.

Trima er litt enklere utstyrt standard og har paralellstag du kan se igjennom.

Kjøp den du får best pris på, men skjekk at de har samme utstyr når du samenligner prisene.

Lykke til

Link to comment
Share on other sites

Guest Hallvar_1

Til opplysning..:

 

Trima og ålø er samme lasteren, dersom du ser på typeskiltet på lasteren står det både Trima og Ålø sitt modelnr..

 

Forskjellen mellom desse er: Ålø har eit finare paralellstag enn Trima, Ålø har Auto-lock på innfestninga, og på redskapsramma, og deksel over alle smørenippler.. Ellers er det identiske lastera.

 

Dersom du ikkje er opptatt av utsjånad på lasteren, hadde eg gått for Trima, den er 2-3000,- rimlegare enn Ålø

Link to comment
Share on other sites

Guest Magne_1

Forstår ikke helt hvorfor du ikke vil vurdere Stoll selv om det ikke er noen forhandler i nærheten, men det er jo ditt valg.

Typebetegnelsene på Trima/Ålø er slik at

Trima +2P/+3P/+4P og +5P tilsvarer henholdsvis Ålø Q35/Q45/Q55 og Q65. Altså så er tilsvarende Ålølaster et nummer høyere.

 

I motsetning til deg Valtra, så vil jeg på det sterkeste anbefale å gå for Trima +3P. Fordelen som jeg ser det er at den har lengre armer-&gt\;bedre sikt, er sterkere-&gt\;tåler mer juling. Trima anbefaler også denne laster til din traktorstørrelse.

Link to comment
Share on other sites

Guest Anonym

Til deg som synes Stoll liksom er ett bra alternativ:

IKKE KJØP STOLL! Er noe fordømt drit. Var vitne til at en ny stoll laster knakk i to når den var helt ny uten overbelastning. Ser stygg ut, dårlig kvalitet, for dyr, lite forhandlere, ingen som vil selge slikt drit. Trima eller Ålø er sikker vare, ingen vits i å kjøpe noe annet, noen ganger lønner det seg å se på hva andre kjøper mest av, og da går det i trima og quicke. Alle vet vel at Ålø Quicke det mest solide og best håndterlige lasterapperat til traktor. Derfor det koster litt også. Styr unna Hydrex eller hva faen det heter og stoll og alt det pisset der, det har du igjen for, lettere å selge en traktor med \&quot\;riktig\&quot\; laster på.

Link to comment
Share on other sites

Guest Magne_1

Valtra2:

Forstår at de ikke har sett bilder el film av den nye serien til Stoll. Personlig synes jeg at de er den laster med best design på markedet idag. Men skal innrømme den gamle serien ikke var spesielt flotte med et voldsomt tverrør.

 

De lasteren du hentyder som knakk i to vil jeg ikke kommentere da jeg ikke kjenner noe til saken.

 

Få forhandlere??

De selges i Norge gjennom LMB som også selger Claas og Valtra, og de har vel forsåvidt et greit utbygd forhandlernett. Og folk tørr jo kjøpe Valtra selv om det er nå ....!!!

 

Grunnen til at det er så få Stoll lastere i Norge er jo at det er ganske nytt her og de selges kun gjennom en kjede (Trima/Ålø AK/FK/Eik) og da hovedsaklig til deres Claas traktorer da Valtra fabrikkmonteres med Ålø.

 

Vi har selv en Trima +5 og er godt fornøyd med den, men etter å ha sett de nye Stoll angrer jeg.

Link to comment
Share on other sites

Guest Anonym
Du må ikkje kjøpe Trima +3P, det er en alt for stor laster til den traktoren. +2P er mer enn stor nok. Paralellføring? Ja selfølgelig, det er og standar, det er ikkje mange som har noe annet i dag, husk og demper.
Link to comment
Share on other sites

Helt enig me magne å markus2.Dette med at det er kun ålø/trima som duger er bare tull.Kjører selv med en Q75 å en av mine traktorer,å angrer at det ble ålø pga klumpete,slanger som ryker osv..Skulle jeg kjøpt ny laster nå,hadde jeg uten tvil sett nærmere på den nye stoll FZ og MX T serie.
Link to comment
Share on other sites

Guest tracker_1
Hvis en ny frontlaster knekker i to så er det vel en produksjonsfeil på den. Hvis alle Stoll lasterne brøt sammen på denne måten hadde de vel ikke solgt en eneste laster? Stoll er vel den som selger mest i Tyskland nå for tiden. Det er vel en grunn til det og vil jeg tro. Har selv en gammel Trima 1820 laster på min traktor, den har vært alt annet en sterk. Men jeg regner med de nye er bedre. Skulle jeg kjøpt ny laster ville jeg gått for\; Trima, Stoll eller Hauer. Ålø ville jeg ikke vurdert, syns den er alt for klumpete!
Link to comment
Share on other sites

Guest Nøkland_1

Da jeg kjøpte meg en brukt NH TL 100A med Trima +2.0 var størrelsen på lasteren som jeg var minst fornøyd med. Den er egentlig bare brukende til flytting av rundballer og vedpaller, og ikke til snømåking, for dersom du kjører inn i en kant, så kan du få deg en ubehagelig overraskelse, dessuten vingler lasteren for mye, når en kjører med tømmerklo synes jeg hvertfall. synes det er rart at forhandlerne monterer slike små lastere på 100 hk traktorer. Har kjørt en Trima 1620 på en Fiat 8090 i ca. 110000 timer med alt mulig tenkelig arbeid, uten at det har blitt noe som helst trøbbel med verken traktor eller laster, er mer fornøyd med den gamle enn den nye med tanke på styrke, stabilitet, utforming og design.

 

så jeg vil anbefale deg å kjøpe en + 3.0 eller et annet merke med noe av den samme størrelsen. Tror at andre merker er vel så gode som Trima/ålø, så det er mer smak og behag. Men med riktig størrelse får du mye mer ut av lasteren.

så lykke til

Link to comment
Share on other sites

Guest Anonym
Tracker: du ville gått for Trima men ikke Ålø? Dette er jo identiske lastere. Tror ikke paralellstaget til ålø gjør lasteren så mye mer \&quot\;klumpete\&quot\;. Har både ny og gammel ålø laster. Du taper ikke noe sikt mellom den lille glippen mellom paralellsaget på nye Ålø. Er personlig godt fornøyd med Ålø/Trima, men det finnes helt klart andre bra lastere på markedet. Feks Stoll, MX og Hauer.... Men kjøper du traktor og laster til en god slant, synes jeg design i tillegg til kvalitet teller en hel del. Da blir valget Ålø/ trima valget til min traktor.....
Link to comment
Share on other sites

Guest tracker_1
Ja: Ikke misforstå Meg, Ålø er helt sikkert en god laster, ingen tvil om det. Grunnen til jeg ikke vil ha Ålø er at jeg synes den er stygg å se på. Mye finere design på Trima, og de andre merkene!
Link to comment
Share on other sites

Guest valtra_1

Valtra A95 er en liten og lett traktor, så derfor jeg hadde valgt +2 eller 35. Ser mye bedre ut i forhold til traktorstørrelse og er mer oversiktlig. Det er jo ingen hjullaster du skal ha.

trima og ålø er ikke heilt likt utstyrt, så se på det når du får pris, trima skal være billigere.

 

Går en Valtra T 190 her med ålø 990 laster er et beist som ødelegger kjøreegenskaper og sikt, har selv 980 og syns den og er for stor. på neste blir det 65 som er passe stort på T serien. Vil ikke anbefale en for stor laster.

Link to comment
Share on other sites

Guest Anonym
Av de to alternativene velger du den du liker best. Rent praktisk og bruksmessig har det ingen betydning. Velger du euro-kombi redskapsfeste så kobler du redeskap med både ny og gammel Ålø og Trima innfestning. Nå er jo jeg triangeltilhenger da, men det er en annen diskusjon.
Link to comment
Share on other sites

Guest Magne_1

Ja, det var jo litt avstandsforskjeller. For min del ville jeg ikke være urolig for det. Er ikkr ptoblem å selv montere laster/braketter på traktor. Vi fikk dog hjelp av en tidl landbruksmekaniker. Med tanke på deler, så får man det jo sendt i posten.

Er jo også svært sjeldent det er behov for så mye deler når laster blir smørt regelmessig.

Men så klart, dette bestemmer du helt og holdent selv.

 

Tror det er smart å gå for Trima +3P. Mener ikke prisforskjellen er mer enn 3-4.000??

 

Tommelfingerregelsom jeg ser det.

Lett 4 syl: f.eks T5000 (NH) - Trima+3P, Q45

Større 4 syl: T6000 (NH) - Trima +4P, Q55

Liten 6 syl: T6000 (NH) - Trima +5P\; Q65

Større 6 syl: T7000 (NH) - Trima +6P/7P, Q75/Q85

Link to comment
Share on other sites

Guest valtra_1

En laster er vel ikke noe du går i butikken og kjøper, den blir levert med lastebil så da er ikke avstanden av noen betydning.

Kan vel kjøpe den hvor du vil, er servicen etter som er av betydning. Trima/ ålø er vel de mest anerkjente merkene i norge, og legger du ut en valtra med noe annet så vil alle tro den er importert.

Link to comment
Share on other sites

Guest Jens_1
Ville gått for nye STOLL lasteren. FZ. Ser veldig bra ut med noen kjekke detaljer som skjulte paralellstag, hurtigtipp av skuffa og fenomenal skuffetilt. Tror ikke det er noen kvalitetsforskjell. Kjører sjøl en Trima 5+ og er godt fornøyd med den, men bare fint om fler etablerer seg i markedet. Trima har nok solgt mye på navnet i norge.
Link to comment
Share on other sites

Guest Bache_G_1
tracker: kan du dele med oss hva som gikk galt med din Trima 1820?Har selv hørt fra en som kjørte Trima 1820 på 130hk traktor med stor klappving i mange år uten noen problemer, men da han kjøpte ny 130hk traktor med Ålø 990 (fordi den så kraftig ut) så gikk det 2 timer med (samme)klappvingen før det skar seg. Det var vel mellom laster og brakket, om jeg ikke husker feil.
Link to comment
Share on other sites

synest også det er rart hvis du hadde problemer med trima 1820.en laster som tåler så mye juling som en 1820 finnes vel knapt.Go gammel trima konstruksjon på armmene,samtidig som den er meget kort å kraftig bygget.
Link to comment
Share on other sites

Guest Anonym
tracker: hvis du synes ålø er uoversiktelig,klumpete og stygg har du nok gått glipp av den \&quot\;nye\&quot\; Q serien. Bortsett ifra skjulte rør og dekkende paralell stag er vell dette samme lasteren som trima plus?
Link to comment
Share on other sites

Guest tracker_1

Konrad: Den 1820 lasteren som jeg har revnet rundt boltene, i festet der den er trædd ned på brakettene. Dette ble da sveist og forsterket og har holdt siden. Den har også vært sveist en god del rundt tverrøret, da de har lett for å revne der. Om dette skyldes for hard kjøring eller dårlig kvalitet vites ikke, men Jeg heller litt mot det første:)

a.v. Den Ålø lasteren som jeg synes er stygg og klumpete er nettopp den \&quot\;nye\&quot\; Q-serien. Dette pga. det mye omtalte paralellstaget. Enten liker man det, eller så liker man det ikke, sånn er det bare! De gamle Ålø 500-600-900 serien er etter min mening mye finere.

Tilbake til 1820`en min\; Den står på en 150 HK traktor. Det har den gjort i over 10000 timer nå, og den skal få stå noen timer til før den blir tatt av:)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Jeg skal ha meg laster til traktoren etterhvert JD 6920. Må ha full pakke. I siste Norsk Landbruk var det noen nøkkeldata.

Jeg ser at du skryter av Stoll lastern, Magne, men det var jo litt av en pris også da.

Men noe annet jeg stussa litt på var at de anbefalte Q76,T+6.1P til traktoren min, men det bør vel holde med Q66,T+5.1P?

 

Ellers vurderer jeg sterkt HyCan som jeg ser får mye skryt her inne.

 

Takker for svar!

 

 

xXx

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...