Jump to content

Nybygg - 2 etasjer - Kjøttproduksjon av Storfe og Slaktegris


Guest

Recommended Posts

Holder på med planlegging av nytt tilbygg. Bygget skal settes opp av betongelement med kjeller under bygget, då terrenget er slik at dette er beste løysinga.

 

Driver i dag med kjøttproduksjon av storfe i båsfjøs. Har båser til 55 storfe. Tenker å utvide dette med ombygging av eksisterende bygg fra bås til binger, og eit tilbygg som bygges sammen med eksisterende bygg, slik at ein kan nytte foringslinja som eg har i dag.

 

Over eksiterende bygg har eg i dag låve der det er tilkomst til tårnsiloer, samt eit stort lager. Det er traverskran i låvebygget.

 

Tilbygget er tenkt bygd i 2 etasjer. Der det blir binger for storfe i 1 etg. og slaktegris i 2 etg.

 

Slik eg planlegger det, vil tilbygget bli på ca 25 meter lengde x 15 meter bredde innvendig. Dette er gunstig med tanke på binger til storfe. Ved fullført ombygging vil eg ha plass til ca. 150 0kser/kviger for slakt og ca 270-280 slaktegriser ved kvart insett.

 

 

Det meste er i boks ved planlegginga av storfedelen, men har nokre spørsmål ved slaktegrisbygget:

 

1. Ventilasjon. Korleis få dette til på ein god måte? (Kaldt om vinter, varmt om sommaren).

 

2. Gjødselløsning - Vakuum eller gjødseltrekk?

 

3. Forslag til løsning på binger. Både AK og FK har satt opp 3 rekker.

 

4. Leverandør av IMEK? Har god erfaring med AK på IMEK, men FK sin griseinnredning er sikkert velfungerande den også?

 

5. Ellers andre tips, evt. ting eg bør tenke på?

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...