Jump to content

Fundamenter stålbygg


Recommended Posts

Hei, er det noen som har fundamenttegninger til stålbygg? Har planer om å sette opp ett bygg her utover. Tenkte 12x24 meter med 4 meter mellom buene og pukk som gulv. Men skulle gjerne hatt noen fundamenttegninger fra tilsvarende bygg.
Link to comment
Share on other sites

Guest Anonym
I og med at du ikke skal støpe golv så kan det være lurt å forbinde fundamentene på tvers av bygget. Har hørt at det av og til sveises armeringsjern under golvet som støpes inn i fundamentene på hver side.
Link to comment
Share on other sites

Guest Anonym
Først og fremst bør vel konstruksjonen vindavstives etter kunstens regler og i forhold til vindlast der du bor. Dette har innvirkning på fundamentene i den form av at de skal ha tilsvarende tyngde som vinden gir løft i vindkrysset. Strekkstaget i gulvet/grunnen som nevnes kan alternativt ligge i høyde der vegg møter taket(prinsipp som en tradisjonell A-takstol). Pga. takhøyde kan det være gunstig å legge disse i grunnen, men de burde kanskje beskyttes mot kjøreskader eller lignende.
Link to comment
Share on other sites

Guest Anonym

Hei du

 

Ingen grunn til å gjøre dette så avansert.

Støp en helt vanlig frostmur (ringmur), gjerne med ekstra bredde for å kompansere for vekten, i og med det ikke støpes gulv.

Skal det være ekstra stor takhøyde på dette bygget?

 

Link to comment
Share on other sites

Guest Anonym

Hei.

Bygde et tilsvarende stålbygg for 4-5 år siden med vegghøyde 5m og svak takvinkel.

Jeg vlagte også kun punkt-fundamering under hver spær.

Støpte først ei plate på 1200x1200x250 mm og bøyde opp jern I midten. Deretter kappet jeg noen ventilasjonsrør i passende lengde og satte dem oppåfundamentet og fylte dem med betong.

Fylte så sand over.

Enkelt og greit og holder i massevis.

 

Lykke til.

Link to comment
Share on other sites

Guest Anonym

Hei

 

Hvis du skal prosjektere stålet selv burde det ikke være store utfordringen å beregne fundamentene selv heller. Skal du lage en ringmur som -steinar- foreslår må du også armere slik at du klarer å mobilisere nok tyngde i søyle med vindkryss. Bruker du punktfundamentet som MagneKristensen foreslår vil dette motstå ca 900kg i løft. Noe som kanskje er tilstrekkelig, men dette kommer ann på hvor i landet du bygger.

 

Link to comment
Share on other sites

Guest Anonym

Hei!

 

Du svare på en del spørsmål før det går ann å komme med et svar her, eller så er det jeg som ikke klarer å skjønne hva du mener.

 

1. Hvis du skal ha buer som en stålhall (som da veldig vanlig er en treleddsbue) tar buen opp vindlasten fra langsia på hallen.

 

2. Buen må da stives av med stag for vindlast på kortveggen.

 

3. Hvis du skal ha takstoler og søyler må du skrive om du skal ha søyler som tar opp momentet fra vindlasten eller om du skal føre kreftene ut i gavlene og ta de i stag (dette blir nok billigst i forhold til materialkostnad)

 

4. Hvis du skriver hva denne hallen skal stå på, kan jeg godt slå opp hvor mye grunnen tåler i en bok. Dette er veldig lett å regne ut. Det er da det kanskje spiller inn om du feks skal ha søyler som tar opp moment, fordi da må du kanskje ha en ekstra vekt i fundamenet. Hvis bygget skal stå ved en skrent og massene er av jord, bør du kanskje også øke fundamentets størrelse.

 

Lykke til

 

 

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...