Jump to content

Valg av melkerobot i påbygg


Guest

Recommended Posts

Hei!

Er i tidlig planleggingsfase av påbygg på et båsfjøs. Har en skisse som er på kjøkkenbordstadiet, der melkeroboten blir stående ute i kuarealet uten noe tekniskrom ved seg. Disse blir på andre sida av forbrettet.

Roboten blir imidlertid stående mot en vegg og med mulighet til å ha litt brukerareal bak seg.

 

Det jeg lurer på er om det går ann å plassere alle merker melkeroboter, og også eldre brukte modeller, på denne måten. Har lest meg frem til at nye lely funker slik, men hva med de andre?

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
Guest Anonym
Jeg har montert en DeLaval robot fra 2006 på en måte som du beskriver her. Det fungerer veldig greit, men jeg har da mulighet til å komme inn på baksiden av roboten uten å måtte gå inne på spaltegulvet hos kyrne. Har også port i veggen like ved roboten, slik at servicemann kan gå rett til roboten. Ettersom jeg kjøpte brukt robot, ble lange strekk til melketank, tekniskrom og melkeutskiller en fordyrende faktor. Syrefaste vannrør og melkerør er kostbare saker. Sparte omlag 500 000,- i forhold til ny robot. Hvis du velger brukt DeLaval, vil 2007 mod og nyere være billigere å montere, ettersom vaskeautomat og hydraulikkaggregat er innebygd i roboten.
Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...