Gå til innhold

Hvordan kutte opp brød til fôr?


Gjest

Anbefalte innlegg

Har mulighet til å få brødvarer fra lokal matbutikk for bruk til fôr til kalv/ kviger. Regner med fullfôrvogn er det det går i hos de som får brød i lastebillass, men det blir litt voldsomt i mitt lille fjøs… Blir litt mye å stå å skjære opp -noen som har en god ide på en eller annen maskinell måte å fikse dette på? (Og før noen foreslår det; brødskjæremaskinene i butikkene koster fort 50k….)
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Challenger mt

Det kan være lurt å prøve med litt brød først. Det er ikkje sikkert alle dyra likar brød.

Her er det bare nokre få kyr som likar litt kneip og grovbrød.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det hender seg vi får noen sekker med brød ,men altfor lite til å investere i utstyr for det. Vi har tårnsiloer med fylltømmer så vi tar bare av plast og papir og hiver det opp i siloen. Har også noen naboer med Serigstad rundballekutter. De hiver brødet opp i kutteren bak ballen. På disse måtene får man blandet brødet sammen med grovforet så da blir det ikke noe problem med sortering heller. Men det er jo ikke sikkert du er i besittelse av slikt utstyr til for håndtering da...
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ingen vits i å kutte brødene opp. Jeg gir dem hele til kyrene. Det klarer godt og rive dem sund sjøl, samtidig som det aktiviserer dem en liten stund.
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

×
×
  • Opprett ny...