Jump to content

Hvordan kutte opp brød til fôr?


Guest

Recommended Posts

Har mulighet til å få brødvarer fra lokal matbutikk for bruk til fôr til kalv/ kviger. Regner med fullfôrvogn er det det går i hos de som får brød i lastebillass, men det blir litt voldsomt i mitt lille fjøs… Blir litt mye å stå å skjære opp -noen som har en god ide på en eller annen maskinell måte å fikse dette på? (Og før noen foreslår det; brødskjæremaskinene i butikkene koster fort 50k….)
Link to comment
Share on other sites

Guest Challenger mt

Det kan være lurt å prøve med litt brød først. Det er ikkje sikkert alle dyra likar brød.

Her er det bare nokre få kyr som likar litt kneip og grovbrød.

Link to comment
Share on other sites

Det hender seg vi får noen sekker med brød ,men altfor lite til å investere i utstyr for det. Vi har tårnsiloer med fylltømmer så vi tar bare av plast og papir og hiver det opp i siloen. Har også noen naboer med Serigstad rundballekutter. De hiver brødet opp i kutteren bak ballen. På disse måtene får man blandet brødet sammen med grovforet så da blir det ikke noe problem med sortering heller. Men det er jo ikke sikkert du er i besittelse av slikt utstyr til for håndtering da...
Link to comment
Share on other sites

Ingen vits i å kutte brødene opp. Jeg gir dem hele til kyrene. Det klarer godt og rive dem sund sjøl, samtidig som det aktiviserer dem en liten stund.
Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...