Jump to content

isolere stål hall


Guest

Recommended Posts

hei har en stål hall som jeg lurer på å isolere ,blir dyrt å bytte ut til sandvitch elementer, naboen min sier det finnes skum å sprøyte på innsida polypropelin eller noe sånt erdet noen som har røvd det? ellers går det vel ann å kle med plater innvendig å sprøyte inn glava? noen andre her som har gjort noe slikt
Link to comment
Share on other sites

  • 11 months later...
Er vist no ny type amerikansk folie nå til slike jobber.ellers har jeg sett en hall hvor det var skrudd i glava med plastikk rundt i mellom z profilene men om dette var bra vet jeg ikke. Bør vel ha mellom rom mellom p last lag å utvendig vegg uansett
Link to comment
Share on other sites

hei

ville nok helst gått for sandwich. problemet med å sprøyte in polypropelin er at det trolig er veldig brannfarlig og hvis det blir påtent vil det utvikle ekstremt mye giftig røyk.

hvis man skal følge forskifter så er det trolig langt fra lovlig, inntak av fukt i isloasjonen kan bli et problem uten form for dampsperre +++.

at det stiver av bygget er jeg usikker på. hvis du uansett har satt opp en stålhall som passer med snølasten og vindlasten i ditt området er det ikke noe vits å styrke bygget ytterligere uansett.

hvis det blir billiegere kan du jo sette opp stenderverk og isolere med glava for så å kle inn med plater.

Link to comment
Share on other sites

Guest Perska_1

Har en bekjent som driver å bygger ny fjøs. Det er en stålhall.

 

Han har plateslått undersiden av himlingen og tettet hullene med beslag.

 

Så har han blåst inn rockwool i hulrommene eller muligens var det noe cellulosebasert stoff (er ikke helt sikker på det).

 

Spurte om det ikke skulle være noe fuktsperre eller noe slik, men det skulle det visst ikke være. Ganske mye arbeid, men han mente det ble et bedre og rimeligere resultat enn sandwich.

Link to comment
Share on other sites

For noen år siden var jeg involvert i et prosjekt der en stålhall skulle issoleres og brukes som løsdriftsfjøs. Der ble det mura nederst, og kledd innvendig med sandwich. Alt innenpå stålbuene. Sandwichen ble skrudd rett i buende, liggende. Veldig rasjonell løsning, men mister litt plass. det ble lagd store lysfelt i gaveltrekantene, men ingen glas ellers. reultatet ble veldig lyst og trivelig. ingen buer eller åser som lager skygger.
Link to comment
Share on other sites

Polyuretan sprøyteisolasjon finnes i mange varianter. Bl.a finnes en vanntett ubrennbar type CE-merket og lovlig i Norge. Slik kan haller isoleres på en mye enklere og raskere måte uten at man behøver å frykte kondens, våt isolasjon og takkonstruksjon som råtner. Sprøytes rett på bølgeblikkplater osv.
Link to comment
Share on other sites

som dere viser så brenner den ikke så lett nei, men problemet er den giftige røyken som blir produsert. polyuretan er vel et plastmaterialet og da kommer det nok mye giftig røyk. her i bygda brandt et stort drivhusanlegg og alle skolene ble stent og alle elevene måtte holde seg inne på skolen. dette var selv på 5 km avstand.

det som er viktig å tenke på er om man vil ta denne risikoen, og om man har mennesker og dyr i nærheten, kanskje i samme bygg også.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...