Jump to content

nytt fjøs


Guest

Recommended Posts

  • 2 weeks later...
  • 2 months later...

Hei!

 

Med trefjøs får du deg nok et ganske rimelig fjøs til 300ton, spørs om du skal ha full framfôring av okser og kviger, men bare kviger og melkeku vil du havne godt under 1000kvm og relativt moderne I-mek med robot til 5-6mill. da har du et frostfritt, skal du ha et kaldtfjøs kan du nok slå av enda en million.

 

Kommer veldig an på om du har tett gulv med skraper, eller spalter med kanalomrøring f.eks.

Link to comment
Share on other sites

skal du ha alt under samme tak, skal d kanskje godt gjøres å få til noe særlig under 6 mill ja. Ved &quot\;normale&quot\; løsninger som blir valgt her i omr, så kommer man fort opp i 7500-8000 kr kvm (med kumme). Under 7000 er unntaksvis.

Bygde i fjor, 1200 m2. &quot\;sparte&quot\; 150 000 hvis jeg gikk for bindingsverk i veggene, så da falt valget på betong for min del. Var da ikke regnet inn egeninnsats ved evt snekkering.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
Guest Anonym
Bygde selv for 2 år siden, med gjødselkum under på 1600 kubikk, isolert fjøs med betongelement, spalter med vakumtrekk og sandwitch på taket, 900 kvadrat 55 liggebåser og fullspaltebinger til okser og melkerobot, har kalver og kviger i gammelfjøset, kom på 4,8 mill, naboen bygde 1200kvadrat med betongelement, sandwitch, spalter og kanalomrøring, og melkerobot, 6mill, du trenger ikke gå til Finland etter betongelement, men byggekostnadene varierer rundt om i landet
Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...