Gå til innhold

Grovforblander


Gjest

Anbefalte innlegg

Finnes det en billig og god måte å blande to grovforslag på? Har en ide om at om foret legges lagvis i en rundballekutter, vil det komme ut som blanda? Noen med erfaringer? Fullforblander blir nok altfor stor og dyr til vårt opplegg.

 

Vi sliter noe med lite struktur i 2.slåtten (har bare to slåtter, og ikke på alt arealet heller). Møkka blir altfor løs, så her tror jeg vi kan ha potensiale til bedre helse, fruktbarhet og avdrått. Det går omtrent en rundball per dag nå, men har planer om å doble fjøset til neste vinter.

 

Har prøvd å veksle på 1. og 2.slått fra rundball til rundball, men med ujevnt resultat. Virker som at dyra favoriserer en av de, og da vegrer de seg når de får av den andre sorten. Tror også at en hel dag med 2.slått er nok til å ødelegge vommiljøet.

 

I dag fores det med forutlegger: rundballer om høsten og våren, plansilo om vinteren. Neste vinter fores det enten med minilaster direkte til forbrettet, eller til en skinnegående rundballekutter. Det ligger an til å bli et vinkelforbrett med det nye påbygget.

 

Vi er sjølforsynt med grovfor, og målet er å få til ei god foring med kun gras og to typer kraftfor.

 

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Sats på en fullforblander. Du får en fullverdig mix hva du enn måtte blande. Samtidig har du en redskap som er robust og driftssikker i mange år framover.
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

×
×
  • Opprett ny...