Jump to content

Grovforblander


Guest

Recommended Posts

Finnes det en billig og god måte å blande to grovforslag på? Har en ide om at om foret legges lagvis i en rundballekutter, vil det komme ut som blanda? Noen med erfaringer? Fullforblander blir nok altfor stor og dyr til vårt opplegg.

 

Vi sliter noe med lite struktur i 2.slåtten (har bare to slåtter, og ikke på alt arealet heller). Møkka blir altfor løs, så her tror jeg vi kan ha potensiale til bedre helse, fruktbarhet og avdrått. Det går omtrent en rundball per dag nå, men har planer om å doble fjøset til neste vinter.

 

Har prøvd å veksle på 1. og 2.slått fra rundball til rundball, men med ujevnt resultat. Virker som at dyra favoriserer en av de, og da vegrer de seg når de får av den andre sorten. Tror også at en hel dag med 2.slått er nok til å ødelegge vommiljøet.

 

I dag fores det med forutlegger: rundballer om høsten og våren, plansilo om vinteren. Neste vinter fores det enten med minilaster direkte til forbrettet, eller til en skinnegående rundballekutter. Det ligger an til å bli et vinkelforbrett med det nye påbygget.

 

Vi er sjølforsynt med grovfor, og målet er å få til ei god foring med kun gras og to typer kraftfor.

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Sats på en fullforblander. Du får en fullverdig mix hva du enn måtte blande. Samtidig har du en redskap som er robust og driftssikker i mange år framover.
Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...