Gjest Skrevet 29. oktober 2012 Del Skrevet 29. oktober 2012 I siste nummer av BG er det ein artikkel om ventilasjon. Eg lurer litt!! I driftsbygningar i landbruket er det liksom opplest og vedtatt at det skal vere undertrykkventilasjon. Er det nokon som har montert og prøvd overtrykkventilasjon? Det kunne vore interessant å vist litt om. Har vore mellom anna på ostelager der denne type ventilasjon er brukt. Har inntrykk av at dette gir ei betre styring av luft, uavhengig av vind og ver. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Kristan Skrevet 29. oktober 2012 Del Skrevet 29. oktober 2012 Grunnen til at det er brukt overtrykksventilasjon i osteproduksjonen er for å ha kontroll med lufta som kommer inn i rommet. For eksempel hvis noen åpner en dør så må lufta gå ut av rommet og ikke inn. all luft på sånne rom går gjennom ett fint filter for å unngå bakterier, virus, mugg og gjær. I fjøset hadde en også kunnet dratt nytte av overtrykksventilasjon for å sikre mot at det kommer amoniakkgass fra gjødselkjelleren. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Kristan Skrevet 29. oktober 2012 Del Skrevet 29. oktober 2012 Grunnen til at det er brukt overtrykksventilasjon i osteproduksjonen er for å ha kontroll med lufta som kommer inn i rommet. For eksempel hvis noen åpner en dør så må lufta gå ut av rommet og ikke inn. all luft på sånne rom går gjennom ett fint filter for å unngå bakterier, virus, mugg og gjær. I fjøset hadde en også kunnet dratt nytte av overtrykksventilasjon for å sikre mot at det kommer amoniakkgass fra gjødselkjelleren. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Arkivert
Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar