Guest Posted October 29, 2012 Share Posted October 29, 2012 I siste nummer av BG er det ein artikkel om ventilasjon. Eg lurer litt!! I driftsbygningar i landbruket er det liksom opplest og vedtatt at det skal vere undertrykkventilasjon. Er det nokon som har montert og prøvd overtrykkventilasjon? Det kunne vore interessant å vist litt om. Har vore mellom anna på ostelager der denne type ventilasjon er brukt. Har inntrykk av at dette gir ei betre styring av luft, uavhengig av vind og ver. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Kristan Posted October 29, 2012 Share Posted October 29, 2012 Grunnen til at det er brukt overtrykksventilasjon i osteproduksjonen er for å ha kontroll med lufta som kommer inn i rommet. For eksempel hvis noen åpner en dør så må lufta gå ut av rommet og ikke inn. all luft på sånne rom går gjennom ett fint filter for å unngå bakterier, virus, mugg og gjær. I fjøset hadde en også kunnet dratt nytte av overtrykksventilasjon for å sikre mot at det kommer amoniakkgass fra gjødselkjelleren. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Kristan Posted October 29, 2012 Share Posted October 29, 2012 Grunnen til at det er brukt overtrykksventilasjon i osteproduksjonen er for å ha kontroll med lufta som kommer inn i rommet. For eksempel hvis noen åpner en dør så må lufta gå ut av rommet og ikke inn. all luft på sånne rom går gjennom ett fint filter for å unngå bakterier, virus, mugg og gjær. I fjøset hadde en også kunnet dratt nytte av overtrykksventilasjon for å sikre mot at det kommer amoniakkgass fra gjødselkjelleren. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.