Gå til innhold

Klippemaskin


Gjest

Anbefalte innlegg

Er ulykkelig eier av en delaval klippemaskin som spiser kniver. Maskinen smøres mellom hver ku, har alltid minimalt trykk på knivjusteringa og dyrene er forholdsvis reine. Hører at flere med delaval maskin har samme problemet. Er det noen som har tips om en god maskin der knivene holder en stund??
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hadde samme problemer etter at FK i fjor kom med nye &quot\;forbedrede&quot\; knivsett. Har løst det ved å stramme kniven nesten max. Ved å smørre mellom hver ku går ikke maskina varm. Klippet selv 30 kyr med samme kniven nå i høst, og det synes jeg er greit.
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hadde samme problemer etter at FK i fjor kom med nye &quot\;forbedrede&quot\; knivsett. Har løst det ved å stramme kniven nesten max. Ved å smørre mellom hver ku går ikke maskina varm. Klippet selv 30 kyr med samme kniven nå i høst, og det synes jeg er greit.
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kjøpte ny kniv i dag, og syns allerede fra starten jeg måtte ha mye trykk på kniven uten at det fungerte helt bra. Det var en heiningerkniv, men det er vel kanskje heininger som lager knivene til delaval. Turte ikke å dra så hardt til da knivene erfaringsmessig ryker raskere da. Skal teste ut tipset ditt i morgen. Greier jeg 30 storfe på en kniv er jeg fornøyd.
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kjøpte ny kniv i dag, og syns allerede fra starten jeg måtte ha mye trykk på kniven uten at det fungerte helt bra. Det var en heiningerkniv, men det er vel kanskje heininger som lager knivene til delaval. Turte ikke å dra så hardt til da knivene erfaringsmessig ryker raskere da. Skal teste ut tipset ditt i morgen. Greier jeg 30 storfe på en kniv er jeg fornøyd.
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Ford_2000_1

Har en gammal Aesculap klippemaskin til storfe/hest, brukes flittig hver vinter. Greier sikkert 40-50 dyr før det begynner å gå sent, da er det som regel bare å bytte kniv og sende settet inn til hvessing.

 

Jeg pleier å dyppe kniven i diesel mellom hvert eller annethvert dyr og smører med olje i tillegg. Da går den ikke varm og knivene holder seg rene hvis det er fett/møkk/svette i pelsen.

 

Men jeg har jo også veldig renslige dyr, pleier å klippe alt med en gang de kommer inn om høsten. Så da er det fortsatt 2-3 uker til jeg må finne fram godmaskina. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Ford_2000_1

Har en gammal Aesculap klippemaskin til storfe/hest, brukes flittig hver vinter. Greier sikkert 40-50 dyr før det begynner å gå sent, da er det som regel bare å bytte kniv og sende settet inn til hvessing.

 

Jeg pleier å dyppe kniven i diesel mellom hvert eller annethvert dyr og smører med olje i tillegg. Da går den ikke varm og knivene holder seg rene hvis det er fett/møkk/svette i pelsen.

 

Men jeg har jo også veldig renslige dyr, pleier å klippe alt med en gang de kommer inn om høsten. Så da er det fortsatt 2-3 uker til jeg må finne fram godmaskina. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Slakteriene sliper også knivsett mens du venter. Jeg pleier å ta med meg alle knivene til Nortura på Forus og går innom medlemsbutikken mens dem blir slipt. Når jeg er ferdig med handelen er knivene ferdig slipt og innpakket. Kjempeservice :)
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Slakteriene sliper også knivsett mens du venter. Jeg pleier å ta med meg alle knivene til Nortura på Forus og går innom medlemsbutikken mens dem blir slipt. Når jeg er ferdig med handelen er knivene ferdig slipt og innpakket. Kjempeservice :)
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Ford_2000_1
batmal60: Pleier å sende inn alle setta mine samtidig til hvessing siden jeg har mange sett. Har hørt at man alltid skal hvesse og la en kniv og en &quot\;kam&quot\; (heter det kam?) danne par og bruke de sammen, ikke bare bytte en av delene når det blir sløvt. Har også klipper Lister klipper til sau, sender kammene til hvessing hos samme kamerat som hvesser kuknivene.
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Ford_2000_1
batmal60: Pleier å sende inn alle setta mine samtidig til hvessing siden jeg har mange sett. Har hørt at man alltid skal hvesse og la en kniv og en &quot\;kam&quot\; (heter det kam?) danne par og bruke de sammen, ikke bare bytte en av delene når det blir sløvt. Har også klipper Lister klipper til sau, sender kammene til hvessing hos samme kamerat som hvesser kuknivene.
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 3 måneder senere...

Da jeg har null peiling på klippemaskiner lurer jeg på hva slags maskin folk anbefaler og hvor den evnt er å få kjøpt. Storfe. (ca 10 dyr)

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Da jeg har null peiling på klippemaskiner lurer jeg på hva slags maskin folk anbefaler og hvor den evnt er å få kjøpt. Storfe. (ca 10 dyr)

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei, jobber som saueklipper. Til ku: håndhold maskin frå heiniger, maskin, kniv og kam fra Ravndal Klippeservice.Beste priser og han som driver der har god peiling.

Skarpe kniver og kammer er alfa omega. Kutter bedre, går ikke så lett varm. Fatland Jæren og noen andre slakteri har fortsatt noen som er kompentente på dette, så få slipt skikkelig! Ved saueklipping smører fette i ulla kniven, all frigang i luft forverre

`bete` og den blir varm. Hold maskinen i ulla og i bevegelse! Men kliping av ku er noe helt annet. Der er ingen form for `naturlig smørning. så litt olje gjevnlig eg viktig. Skift ofte kniv, 5-6 kniver pr kam. Visst en bruker en kniv for lenge foringes `bete` og den blir vanskeligere å få skarp igjen ved sliping. Og: ta godt vare på utsdyret, gjer rein kam og kniver, og tørk det skikkelig etterpå. Ruster veldig lett.

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei, jobber som saueklipper. Til ku: håndhold maskin frå heiniger, maskin, kniv og kam fra Ravndal Klippeservice.Beste priser og han som driver der har god peiling.

Skarpe kniver og kammer er alfa omega. Kutter bedre, går ikke så lett varm. Fatland Jæren og noen andre slakteri har fortsatt noen som er kompentente på dette, så få slipt skikkelig! Ved saueklipping smører fette i ulla kniven, all frigang i luft forverre

`bete` og den blir varm. Hold maskinen i ulla og i bevegelse! Men kliping av ku er noe helt annet. Der er ingen form for `naturlig smørning. så litt olje gjevnlig eg viktig. Skift ofte kniv, 5-6 kniver pr kam. Visst en bruker en kniv for lenge foringes `bete` og den blir vanskeligere å få skarp igjen ved sliping. Og: ta godt vare på utsdyret, gjer rein kam og kniver, og tørk det skikkelig etterpå. Ruster veldig lett.

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

×
×
  • Opprett ny...