Jump to content

Isolert tak


Guest

Recommended Posts

Driver å planlegger nytt kaldfjøs. Er det noe vits i å bruke penger på isolert tak? Jeg ser fordelene med det, men gir det egentlig mer avkastning? Det er jo snakk om flere hundre tusen i ekstrakostnader. Holder til på Jæren.
Link to comment
Share on other sites

Fordelen er isolere ute varmen sommar dagar. Gjelde nok dei dagane det er steikande sol og vindstille. Ellers greie du sikkert ein grad varmare om vinteren. Den store fordelen med sementpalter er du kan legge inn mange lysplater og du kan legga taket sjølv.
Link to comment
Share on other sites

Guest Anonym
Argumentet for å bruke isolert tak på et &quot\;uisolert&quot\; bygg, er å få et svalere bygg på sommeren. Men det er nok et så lite problem her i landet med varme stille sommerdager , at det ikke er verdt meirprisen. I et uisolert fjøs bruker en enten vindbrems eller gardiner på langsidene, og om sommeren er dei helt nede, og en får litt &quot\;gjennomtrekk&quot\; gjennom bygget. Har slev aldrig opplevd at det er for varmt inne i en uisolert, kontra isolert fjøs...heller stikk motsatt.
Link to comment
Share on other sites

Guest Melkebonde_1
Noen sier at en kan holde temperaturen 5 - 10 grader varmere på de kaldeste vinterdagene. Men jeg har nok bestemt meg for å heller bruke penger på god plass til kyrne.
Link to comment
Share on other sites

Guest Anonym
Noe varmere inne en ute vil det være....5-8 grader, avhengig om du har mulighet for å stenge langsidene på bygget. Ikke mye varmere om du hadde isolert taket, fordi varmen vil uansett gå gjennom åpen kip i taket. Tror du velger rett, i alle fall om du bor på jæren...ikke mange dagene med kuldegrader der. Men lag deg et frostsikkert opplegg på vannet. Sirkulasjon via drikkekar, og gjerne bruke overskuddsvarme fra melketank til å fyre med.
Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...