Jump to content

manuell GPS-styring


carl_1

Recommended Posts

Vurdere å gå til innkjøp av manuell GPS-styring til traktoren på gården. Utstyret vil primært bli brukt til sprøyte og gjødselspreder.

Har til nå sett mest på Trimble og Teejet Centerline 220, men finnes jo utallige andre merker på markedet.

 

Det kunne derfor vært interessant og hørt andres erfaringer og hvilke merker som kan anbefales?

Link to comment
Share on other sites

Guest vemund_1
jeg har trimble ez-guide 250 selv, bruker denne så å si alltid når jeg gjør noe på jordet, både for gøy og for å dokumentere areal etc. Har utelukkende gode erfaringer med denne, har ekstra antenne for å få bedre nøyaktighet, og den holder det den lover. veldig enkel i bruk, og stor fargeskjerm som er klar og tydelig .er veldig ålreit når jeg kommer til et jorde der f.eks slåmaskina er kjørt på gammel vane, da kjører jeg en runde rundt ( med venderive og samlerive ) og lar gps\'\'\'\'n legge opp kjøremønsteret. er mange som har fått en aha-opplevelse da. er også veldig fint å ta en utskrift på pc når jobben er gjort, som kan legges ved gjødselplaner for eksempel. eneste negative med trimble er at om den mister strømmen i et lite sekund, så er det ikke noe internt batteri som på bil-gps, så det er viktig å IKKE kaste klær og \&quot\;diverse\&quot\; i retning sigarett-tenner og strømledning.....det kan medføre ukontrollert banning er min erfaring. gps\'\'\'\'n bruker 5-10 minutter på å finne alle satelitter som trengs for å være brukbar til noe.
Link to comment
Share on other sites

Eg har ein centerline 220 som eg hadde tenkt å bruke ved slangespreiing med stripespreiar. Eg har aldri klart å nytte meg av den. Opplever at linja plutseleg flyttar seg 1 m til sida. Ein annan ting er at arbeidsbredda forandrar seg for mykje viss eg køyrer i sidehellingar, slik at det ikkje har nokon hensikt å bruke den der. Men har hatt god erfaring med Trimble som hadde både gyro og fast sendar i kanten av jorda, men det var jo i ein heilt anna prisklasse..
Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...