Jump to content

Sprøytehjul eller ikke...


LilleBonde

Recommended Posts

Er ute etter å høre om dere der ute setter på sprøytehjula til første ugrassprøytinga i korn, eller venter dere med dem til sopp/stråkorting? Jeg har de siste åra lagt om rett etter våronna men det har blitt litt djupe kjørspor noen steder..
Link to comment
Share on other sites

Guest Henke_1
Jeg tror du sparer mer på å vente med å bytte for å spare jorda mot for å plaske utti med radrenserhjul. Eventuelle grøfter er glad for alt de kan slippe av smale hjul.
Link to comment
Share on other sites

Guest Anonym

Har samme erfaring som Lars.

 

Fordelen med ei sein ugrassprøyting er derimot at en evt. kan blande i litt soppmiddel om en ser begynnende angrep. Noen gjør dette fast hvert år, men det blir jo en vurderingssak. Fordelen med tidlig ugrassprøyting er jo at en kan bruke mindre dose, under ellers like forhold.

 

Henke: Når det gjelder smale hjul pakker disse jorda mest i øvre lag og har lite å si for grøfter på normal dybde. Når det gjelder pakking i dype jordlag er det aksellast som teller mest, det hjelper dessverre ikke så mye med brede hjul eller tvilling slik mange tror (eller trøster seg med når de kjøper tungt utstyr).

Lykke til med plantevern!

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...