Jump to content

Høstvete


Guest

Recommended Posts

Guest Svein_1
Vi hadde Magnefik på ca 420 mål i år, avlingene er gode, i år lå det på over 1100 kg på målet og da er det verdt strevet. Vi kjører på møkk om høsten også pløyer vi alt for å få fram det best jordmonnet. I år skal vi satse litt og prøve oss på ca 550 mål med høsthvete.
Link to comment
Share on other sites

Guest Svein_1

Har fått matkvalitet ja, har hatt løk på den høsthveta og i år og det ga jævlig gode avlinger. Men kjører hovedsakelig grisemøkk og litt slam.

 

Har kjørt stripelegger i åkern ja og det gir veldig gode resultater og vil nok gjøre det igjen ja.

 

Det resulatet vi hadde i år var veldig bra, regner ikke med få en sånn avling hvert år. Men nå blir det da ny traktor da:D

Link to comment
Share on other sites

Guest Svein_1
Er veldig forskjellig, hadde vårhvete og den var nede på 520 kg på målet pågrunn av vi itte vatna det. Bygget var opp mot 600 kg på målet og det var 2 rader helium og det var jeg ganske godt fornøyd med. Mens høsthvete pleier og ligge mellom 600 - 1000 kg på målet. Spørs jo veldig på overvintringen.
Link to comment
Share on other sites

Når det er snakk om kg/per dekar så får jeg inntrykk av at folk legger på en god del.I Midt-Norge har høsthveta ligget på ca 600-700 kg/per dekar og bygget ligger i gjennomsnitt på 400 kg/per dekar.Men i år har gjennomsnittet ligget litt høyere.Hadde vært artig å vist hvordan folk regner ut kg/per dekar for jeg tror hektorlitervekta varierer stor hos folk.
Link to comment
Share on other sites

Guest Bjarne_1

Arti å høre fra andres erfaringer og avlinger:)

Hos oss blir det rekordavling på kornet i år. Etter et lite overslag regner jeg med minst 700kg/da, å da tar jeg beskjedent i. I år har vi kun tyra, på vel 400da. Etter overslaget jeg gjorde, regner jeg med at det er ca 300tonn lagret på korntørka. jeg har levert 23tonn til mølla fordi det ikke ble plass på tørka. Å hektolitervekta på det vi har levert til nå er på 72-73.

Så i år er vi meget fornøyd med kornavlingen.

Vi har sådd ca 70da med høsthvete av sorten Magnefik i år, der vi har gjødslet kun med ca 3tonn kumøkk pr/da.

Så da gjelder det å se om det blir like bra avling sett i forhold, på poteten og gulrøttene!

Link to comment
Share on other sites

Svein: Ikke rart du har vært lite på forumet i det siste, med all den korntransporten!

Sikker på at du ikke har blingsa LITT i den utregninga di? 1100 kg er mye, selv i Danmark med mye lengre vekstsesong! Og du klarte 420 mål mathvete? Ikke noe fôrkorn altså? Det er imponerende!

Link to comment
Share on other sites

Guest Svein_1
Har vært travelt, har kjørt containere for Unicoron itilegg til mye leietresking. Jeg har regne litt på det idag og, var nok i overkant av 1000 kg på målet, men det er uansett kjempe bra. Noe av det siste ble ikke mat, ca 50 mål. Går greit det, gikk greit 420 mål i år, hadde 550 mål ifjor. Men måtte la bygget stå litt lenger og det viste seg, var glad jeg ikke sådde noe Edel iår, da hadde det gått tell helvete. Men nå er jeg travelt igang for å gjør land klart til såing av årets høsthvete, år skal vi prøve på 550 mål med det. Men noe av grunnen til at jeg har fått så gode avlinger på høsthveta i år er pågrunn av at jeg leide ut noe av landet til løk ifjor og da veldig god forgrode.
Link to comment
Share on other sites

Regner du litt mer på det, kommer du kanskje ned på 900?:)

 

Det er vel i teorien mulig å klare 1 tonn på målet, men at du har klart det på 420 mål, DET er umulig...

Så hva med der du ikke hadde løk som forgrøde, hvordan var avlinga der?

Link to comment
Share on other sites

Guest Svein_1
Gjennomsnittet låg på over 925 kg på målet, regnet på det nå. Fornøyd? Men det er klart at visse områder var det bedre og andre dårligere. Men at der jeg ikke hadde løk var avlingen betydelig dårligere, på det verste av bygg var vi nede på 450 kg og det er i ikke holdtbart.
Link to comment
Share on other sites

Svein:jeg lure på en ting når du sier du har fått ca 350 mål med mathvete,du leverer ikke hveta direkta fra åker da?du tørker den ned selv?ellers ville du aldri fått den godkjent som mathvete.
Link to comment
Share on other sites

Guest Svein_1
Kjøret det meste på tørka og leverer det når prisen er på høyest. var noe jeg ikke hadde plass til og det gikk i container. Alt annet blir levert i container.
Link to comment
Share on other sites

ikke holdbart med 450 kg bygg på målet? tror at hvis du sjekker litt, så er feks snittavlingen på bygg i vestfold under 400kg. hvis ikke det går i pluss, hvorfor er det da noen som gidder å holde på????? har selv 490 kg på målet med bygg i år, det er godt over normalavling. er vel ikke noe prob å direktelevere all hveten og få mat av det? mølla her tar prøve i hengeren når du kommer, og du får svar på ca 5 minutter
Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...