Jump to content

Landbruksforsikring


Guest

Recommended Posts

Driver å sjekker forsikring for tiden. Har vært lite flink til dette, men her er det penger å spare! Jeg har hatt Gjensidige siden jeg overtok gården i 2003. Underveis har jeg flere ganger iløpet av disse årene innhentet tilbud fra flere, bla. Vesta og If. Disse har havnet på omtrent samme pris som Gjensidige. Jeg har derfor ikke hatt noen grunn for å bytte selskap. Stor var derfor overraskelsen da jeg nå sjekket Landkreditt Bank som akkurat har startet med forsikring. Jeg sparer over kr. 10.000 på å bytte til dem. Dette gjelder da 1 hus, 2 driftsbyggninger, 2 traktorer, driftsløsøre, 2 biler og 2 barn. Driver med kornproduksjon og litt ved her på gården. Er klar over at prisen fra Landkreditt høyst sannsynlig vil sprette noe opp i 2012, men likevel.....
Link to comment
Share on other sites

Guest Anonym
Sjekket nylig forsikringene på bil, båt, campingvogn +div. Landkreditt var vesentlig billigere. Gikk tilbake til Gjensidige og klaget og vips så hostet de opp en del ekstra rabatt og havnet på samme prisnivå.
Link to comment
Share on other sites

Guest Anonym

Jeg mener at forsikring er en tillitssak og vil aldri drømme om å bruke noe annet enn seriøse og erfarne forsikringsselskaper og heller velge å være selvassurandør på de mindre tingene. Katastrofedekning på besetning, maskinskade på nye maskiner og fullverdi på nytt fjøs og bolighus, resten på 1. risk eller på eget ansvar. Selskapet er Gjensidige pt men IF er også en seriøs aktør.

 

Landkreditt kan sikkert bli bra men for meg virker beregningsmodellen som om den er laget for lage lokketilbud - usannsynlig lave premier. iallefall når man vet skade% på landbruksforsikring. I tillegg bruker de Crawford til å gjøre opp skader og da må svaret bli NEI

Link to comment
Share on other sites

Guest Peter_Raugland_1

Usedvanlige mange gode svar i denne tråden, spesielt Idefox. Det gjør det gøy å lese forum. Her lærte jeg mye.

 

Mvh Peter Raugland.

Link to comment
Share on other sites

Guest Anonym

Skal utdype mitt tidligere innlegg litt. En gammel kamerat som var forsikringsagent fortalte meg for en del år siden følgende: det koster så mye mer å skaffe seg en ny kunde enn å holde på den gamle at de faktisk kan gi opp til 30% rabatt og fremdeles tjene bedre på holde på kunden enn å skaffe seg en ny. I mitt tilfelle var prisforskjellen ca 20% og følgelig var det billigere for Gjensidige å gi tilsvarende i rabatt enn å la meg gå.

Skal ta en ny runde til høsten når det nærmer seg forfall på gården og driftsapparatet.

Har latt IF regne på det 2 ganger, begge gangene har de kommet ut ca 30% høyere enn Gjensidige. De har forklart det med rabatten jeg har ved medlemskap i Bondelaget. Ut fra hva andre har fått av pris, bør jeg vel likevel gi IF en ny sjanse.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...