Jump to content

Forsikring


Guest

Recommended Posts

Guest spelarjakob_1

Forsikring byrjar å verte ei betydeleg utgift. Har nokre tankar om bonden overfor forsikringsselskapet. Når du har betalt premien lojalt , kanskje i generasjonar, det selskapet forlangar. Korfor skal det då verte ei slik ekstremt dårleg oppleving, når ein skade oppstår.

I staden for hjelp, skal Du oppleve den mest utspekulerte trenering, og mistenkeleggjering.Som i nyttårsorkanen her på Sunnmøre i 92. Det var mange som tok skade på si sjel den gongen.Eit varig og ugjenkalleleg forsikringselskaphat. Er dårleg behandling av kundane det vanlege?

Link to comment
Share on other sites

Forsikring byrjar å verte ei betydeleg utgift. Har nokre tankar om bonden overfor forsikringsselskapet. Når du har betalt premien lojalt , kanskje i generasjonar, det selskapet forlangar. Korfor skal det då verte ei slik ekstremt dårleg oppleving, når ein skade oppstår.

I staden for hjelp, skal Du oppleve den mest utspekulerte trenering, og mistenkeleggjering.Som i nyttårsorkanen her på Sunnmøre i 92. Det var mange som tok skade på si sjel den gongen.Eit varig og ugjenkalleleg forsikringselskaphat. Er dårleg behandling av kundane det vanlege?

Link to comment
Share on other sites

har eit inntrykk av at når ei skade oppstår finn dei alltid ein grunn til at \&quot\;forsikringa ikkje dekker dette\&quot\;. Har begyndt å bli ein stor utgiftspost etter kvart.
Link to comment
Share on other sites

Guest spelarjakob_1

Eg spurde i mitt innlegg om forsikring, om dårleg behandling av kundane er det vanlege.

HT bekreftar mitt inntrykk.

Det burde absolutt ikkje vere slik.Når du står med eit taklaust fjøs, og ein neddotten mjølsilo der innhaldet i høgda kan brukast som klister, er det ikkje saksbehandlarar på vinterferie, mistenkeleggjering og DEIRA vurderingar du treng.

Korleis kan selskapa si innstilling endrast slik at forsikringtakaren får den hjelp han faktisk som regel har forhåndsbetalt?

Link to comment
Share on other sites

Guest maxxum_1

hei. ser den der lett.

jeg driver med leiekjøring å har leiekjørings forsikring i tillegg til full kasko på traktor.

har hatt 2 uhell, en litt hard stopp i en garasje å nå i vinter fulgte det med en strømledning som drog med seg noen bord på husveggen.først nevnte ble det sagt at jeg hadde handlet uaktsomt, noe som ikke stemte, men etter en del telefoner hit å dit samt mye brev skriving gikk de med på å dekke skaden på 70 000.-

tilfellet med strømledningen skjedde i februar, meldte skade med en gang å fikk første brev i mar om at jeg hadde hatt lastern får høyt. men kravet til strøm ledninger er 4,4m å lastern min løfter ikke høyere enn 3,3m. noe forsikringa ikke skjønner. uannsett hvor mye eller hva du forsikrer deg får så prøver de seg stadig vekk med å legge skylden på oss som betaler får å slippe slike utlegg.

blir mildt sagt opprørt. betaler nærmere 35.000,- i året i forsikring, nå har ikke jeg noe gård men, skjønner ikke hvorfor jeg skal betale så mye hvert år får å bare få dritt tilbake.

 

føler med alle som har driftsbygninger med større skader som plundrer med forsikrings oppgjør.

 

må vi ut i protest får å bli hørt?

er selskapene blitt så \&quot\;høye\&quot\; på pæra at vanlig folk som betaler 50.000 i året er får \&quot\;små\&quot\; til å bli hørt?

 

lysten til å bli bonde å overta familiegården har bras, etter at jeg begynte å sette meg inn i drifta å se hvor udugelige de som styrer norge er.. regjeringa får styre norge til å bli leger,hjelpepleiere,støttekontakter osv, så får de finne ut hvor de skal få maten fra...

Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...

Hadde vært sammenhengende kunde hos Gjensidige i 20 år uten noen nevneverdige problemer/ulemper, men hadde lyst til å få vurdert pris på våre forsikringer hos flere selskaper for to år siden. If og Sparebanken (hvor vi har alle våre lån) hadde ingen mulighet til å følge på pris. Det som overrasket meg var at Gjensidige IKKE var villige til å regne på pris til meg. Fikk til svar at med Bondelagets rabatter hadde jeg det beste tilbudet de kunne gi og at de derfor ikke hadde noe å regne på..... Tilbudet til Vesta var 8 000 kr lavere pr år og vår samlede forsikring gikk fra ca 26 000 til 18 000 i året uten noen nevneverdig pruting på pris. Har mange venner som også bruker Vesta og som er godt fornøyd med service og oppfølging ved skader o.l. (vi har heldigvis ikke fått prøvd dem på det punktet).

En gjennomgang på forsikringen en gang i mellom kan lønne seg selv om man har langvarig kundeforhold med et selskap, men her overraket Gjensidige i klart negativ retning. Noen som har lignende erfaring?

Link to comment
Share on other sites

HAdde havari på en jd tidlegere i år. maskinskade etter min mening. det samme sa takstmann fra gjensidige. helt til traktoren kom ut fra verksted. da dekket plutselig ikke forsikringen dette. \&quot\;dette er untatt i maskinskadeforsikringen\&quot\; sa han. hva er vitsen med maskinskadeforsikring da når den ikke dekker maskinskade??? Knuste en forhøster for noen år siden på en steingard. det fikk vi dekket på traktor forsikringen. Et annet år sprakk tanken på gjødselvogna (glasfiber) den og ble dekket på traktorforsikringa. men dette er jo småskader som egetnleg ikkje utgjør noe. men skaden i sommer som kom på 60.000. den likte jeg ikke. har nå fått tilbud med if. de er litt billigere. men det har en mye bedre forsikrings avtale.
Link to comment
Share on other sites

Forsikring = legalisert svindel

Hadde Gjensidige i over 15 år. Varslet dem om at jeg gikk ut og fikk tilbud fra andre selskaper og ønsket at de også regnet på nytt tilbud.Gjensidige var ikke villig å regne, mens If gikk flere tusen lavere. Dette er 4 år siden og i dag er jeg sannelig ikke sikker på om ikke de også har justert prisen til åger-nivå.

Link to comment
Share on other sites

Hei. Bruker Terra, har bare hatt en skade, var uheldig å fikk knust glassdøra på traktoren til naboen med hengeren min. Var ikke noe problem, fikk beskjed om å få byttet døra og be maskinfirmaet sende faktura til Terra. Er veldig godt fornøyd med pris også, gikk fra Gjensidige for ca 5 år siden på grunn av pris. De var ikke villige til å regne på nytt tilbud til meg da jeg ba om det, ringte og sa at jeg kom til å skifte til Terra hvis jeg ikke fikk et bedre tilbud, da ble forsikringsselgeren sur og mente at jeg ikke fikk samme forsikring der. Ut fra det jeg hører mange si om Gjensidige er jeg ikke lei meg for at jeg ikke har samme forsikring som dem...
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
Guest Anonym
Det stemmer at Gjensidige ikke dekker skade på dekk, belter, kjeder, vaiere, m.m hvis ikke er en del av en større skade. Hvis du kjører på feks. en skarp gjenstand slik at bakdekket på traktoren skjæres opp dekkes ikke skaden, men hvis du kjører på feks.en bil og dekket skjæres opp samtidig med at bilen skades kan skaden på dekket også dekkes. Selv om du har både kasko og maskinskadeforsikring er du ikke sikret når det gjelder dekk. Dette er noe de forandret for ikke lenge siden. Når det gjelder redskap påmontert traktor og som ikke er spesifisert i polisen for traktoren gjelder driftsløsøreforsikringa, dette er er også noe gjensidige har endre for ikke lenge siden. Før dekket kaskoen på traktoren alle skader på det redskap du måtte ha montert på da skaden skjedde. Hvis du har påmontert en snøfres og denne henger seg fast i et autovern under brøyting og du kjører fresen skjev og skader trekkstanga på traktoren kanskje også autovernet er det driftsløsøreforsikringa som gjelder og egenandelen du har på denne. Det samme hvis du skader ting med en påmontert skuff i frontlasteren, driftsløsøreforsikringa gjelder siden skuffen traff tingen selv om frontlasteren er med i forsikringa på traktoren. Snakk om vriompeiser!! Skal kaskoen på traktoren gjelde må det være direkte kontakt med traktoren eventuelt frontlaster uten redskap hvis denne er med i forsikringen for traktoren. Er det tvil er det uansett forsikringen den høyeste egenandelen om gjelder. Betaler nesten kr 60000 i forsikring til gjensidige samlet på hele gården og skal ha en skikkelig runde ved neste hovedforfall, men vet at to tilbud kan være veldig vanskelig å sammenligne da beregning av dekkning gjøres svært forskjellig fra selkap til selskap og at hva som virkelig dekkes ikke kommer fram før skaden har skjedd. Tror vi bønder bør komme oss ut av den flokkmentaliteten som skapes gjennom avtaler som feks. bondelaget inngår med feks. gjensidige der alle blir frelst med \&quot\;god og uslåelig billig forsikring\&quot\; bare man holder seg til bondelaget og gjensidige (flokken) og av lojalitet, holder oss til dette uten å skjekke alternativer.
Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Har pr i dag forsikring i Gjensidige, og siden jeg er medlem i bondelaget skal det gi meg opp til 25% rabatt.

 

I går fikk jeg en telefon fra IF i forbindelse med at de ville ha meg tilbake som kunde, de ville gi meg et tilbud på mine forsikring og lovde at prisen de ga ikke skulle være et lokketilbud men en pris som kun skulle index-reguleres de påfølgende årene. De innrømde å ha vært ille på dette med lokketilbud, men hadde endret politikk vedrørende dette.

 

Uansett, etter å ha gått igjennom forsikringene mine var tilbudet de ga 20% lavere en hva jeg betaler i Gjensidige i dag, til tross for at alle betingelser er like og at jeg ikke hadde noen medlemsavtaler å dra nytte av i IF.

 

Er ikke avtalen mellom Gjensidige og Bondelaget vert noe som helst?

Link to comment
Share on other sites

For 5 - 6 år siden forlot jeg Gjensidige og gikk til \&quot\;if\&quot\; pga. pris. Nå er \&quot\;if\&quot\; kommet på høyt nivå og jeg vurderer Landkreditt Forsikring. Det ser ut som jeg kan spare 1/3 av dagens premie. Er det noen som er kunde hos Landkreditt forsikring og kan bidra med erfaring.
Link to comment
Share on other sites

Du skal bruke rimelig mange arbeidsdager for å kunne sammenlikne et pristilbud fra et selskap kontra et annet(forsikrings bevisa er jo lange som et vondt år). Har også fått tilbud av IF skadeforsikring....men ikke brydd meg med å bytta. Grunnen er at dei gir et bra tilbud.....men 2-3 år senere har de sakte men sikkert skrudd prisene opp til et nivå langt over det jeg har sjå Gjensidige. Naboen min har if....han ringde meg å spurt hva jeg betaler i maskinskade på min traktor, fordi han synest if begynte å bli dyr. Det viste seg han betalte det dobbelte av det jeg gjorde. Etter en telefon satte de ned prisen til nivået jeg låg på. Dette blir for useriøst synest jeg...... derfor fortsetter jeg i Gjensidige. Tips: ta en opprydding i forsikringene dine.....da kan du spare mye. Ofte du er dobbelt forsikret både her og der :)
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 1 month later...
Guest Anonym
jeg har if som forsikring per i dag, men forhørte meg hos landkreditt og de skulle ha 4000 kr mindre i året, men er det noen der ute som har noen kjennskaper til dem ? blant annet hvordan de er ovenfor skader osv.?
Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...
Guest Larse_1

Rekner med samvirke har kjenskap til at nokon er misfornøyde med avtalene, men er det nokon plass det går ann å klage over dette skriftlig eller muntlig. Det er klart at viss det er mange nok som meiner det same kan vel heile samvirke gå over til IF eller liknande.

Det er klart at det er viktig at forsikringa dekker mykje forskjellige skader.. Har også hatt tilfeller av \&quot\;unnavridninger\&quot\;, dog i privat forsikringer.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...