Jump to content

WTO


Guest

Recommended Posts

Kjem det til å forsvinne 40000 arbeidsplasser relatert til landbruk viss det blir reduserte tolsatser, slik Eli Reistad uttalte i VG den 22 juli? Kjem Norge til å bli overfløymd av utanlandsk mat, eller har andre land nok med å fø seg sjølv? Blir det lettare for uland å få tilgang til det vestlige markedet? Kjem "den fattige bonden" til å få meir i lomma? dette er mangen spørsmål med mangen svar!
Link to comment
Share on other sites

Kjem det til å forsvinne 40000 arbeidsplasser relatert til landbruk viss det blir reduserte tolsatser, slik Eli Reistad uttalte i VG den 22 juli? Kjem Norge til å bli overfløymd av utanlandsk mat, eller har andre land nok med å fø seg sjølv? Blir det lettare for uland å få tilgang til det vestlige markedet? Kjem \&quot\;den fattige bonden\&quot\; til å få meir i lomma? dette er mangen spørsmål med mangen svar!
Link to comment
Share on other sites

Guest Anonym
vanskelig å si..men det jeg er ganske sikker på, er den fattige bonden i afrika blir ikke rikere. men de som styer landene og landsbyene kommer til å bli det. så har vi miljødebatten oppi det hele. hva er hensikten med å skipe kjøtt fra afrika når det er fullt mulig å produsere det i \&quot\;hagen\&quot\;??
Link to comment
Share on other sites

Guest Him_self_1
dette er skremende, tør ikke bestille gjødsel nå, ingen kan si noe om prisen framover, hele overskuddet mitt går bort i gjødsel og diesel økning nå
Link to comment
Share on other sites

Guest Anonym
likeså her også. men ungee venstre jubler over utviklingen og synes det er bra! det er skremmemde det og frp ikke minst!!
Link to comment
Share on other sites

Guest Anonym
synes jeg leste her i våres at driftige jær bønder leverte melk til tyskland! ble så overasket det hadde jeg aldri trodd,så en vet jo aldri.store avis overskrifter skal en jo ikke bry seg så mye om,jeg håpper den norske bonde stand står samlet for å få komensasjon for voldsomme økninger på energi og gjødsel
Link to comment
Share on other sites

Guest Anonym
leste et sted at frp ikke mente at det var så farlig om det forsvant 20000-30000 arbeidsplasser i landbruket, det var mangel på arbeidskraft i andre yrker så det var alltids jobb å få...
Link to comment
Share on other sites

Guest Anonym

Det er en ting jeg ikke sjønner med WTO.Hvorfor skal vi kjøpe mat ifra hele verden når naboen din produserer alt fra kjøtt til alle slags grønnsaker.Tenk på hva vi der sparer miljøe hvis noen er opptatt i det med at matvarer blir fraktet hit og dit med bil,båt,fly og tog verden rund,da må det vel være enklere å kjøpe maten som naboen eller noen andre i nabolage produserer. Flere forstår at global frihandel verken er roten til alt som er godt, eller alt som er ondt. Globale handelsregler vil ha ulike følger for ulike land. Fordi levestandard, produksjonsformer, produkter, eksportevne, beskyttelsesbehov, interne forskjeller og en haug med andre forhold varierer fra land til land verden over.

Økt frihandel vil bare tjene de aller største landbruksbedriftene og multinasjonale selskaper.

Gammeldagse svar på gårsdagens spørsmål», er en karakteristikk av det ministrene i Geneve forsøker å forhandle seg frem til.

Link to comment
Share on other sites

Guest Bjarne_1
Sammenbrud i WTO-forhandlingene. Nå kan vi fortsette verdens viktigste jobb. -Produsere mat i fred og ro, Og optimismen og troa på den norske bonde fortsetter!
Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...