Jump to content

rotorlampe


Guest

Recommended Posts

Rune\; du har da lov og bruke rotorlampe om du kjører henger med lass! kommer jo an på lasset det! også vil jeg gjerne få si deg at det er litt pinelig og lese om hvem du mener er tøff eller ikke :) Det går an og begrense seg...
Link to comment
Share on other sites

Rotorlampe SKAL brukes hvis noe stikker 1m eller mer framfor, 2m eller mer bak og 15cm eller mer på siden av traktoren. Dette gjelder frontlaster, graver og/eller tvillinghjul. Ikke tilhenger, bortsett fra hvis den er over 2,55m.
Link to comment
Share on other sites

Guest Vegard_1
Det er egentlig ikke rart at det blir litt krasj når vi i landbruket møter trassige folk fra Biltilsynet - for vi har jo akkurat like sprikende oppfatning og synsende tilnærming til reglene vi :) Jeg aner ikke hva som er rett eller ikke, så jeg skal ikke prøve meg på noe regeltolkning, men jeg tror min egen praksis ligger noe i nærheta av det Arild beskriver...
Link to comment
Share on other sites

Enig med Rune.Det trengs å vera litt hard. Det burde vurdert å gi bøter til folk som kjøre unødig med blinkar. Det er ikkje få ganger eg har vært ute for farlige situasjonar pga. bilistar med null respekt for rotorlampe....
Link to comment
Share on other sites

Guest Svein_1
Hei, er som flere sier at rotorlamper ikke skal brukes unødvendig, kjører sjøl snøkjøring i Oslo og bruker rotorlampe minst mulig, folk viser null respekt for deg om du har på eller ikke, men bruker rotor når jeg kjøre på større trafikkerte veger der trafikken går i høyere hastighet enn meg for vise at jeg er her, og de kan legge seg ut så jeg slepper kø og kaos.. Men rotorlamper skal ikke brukes mer enn nødvendig dette er min erfaring.
Link to comment
Share on other sites

Virker som at oss som er vant med å kjøre med bred redskap er dem som har lært best åssen ein skal oppsøre seg i trafikken med privatbil også. For oss ser at det blir for trangt,og stopper opp i tide. Driver litt privat brøyting,og må brøyte litt over riksvegen her,men er heilt sjokkert over hvor lite hensyn bilistane tar. Dei bremsar ikkje ned iheiletatt,bryr seg ikkje om roterende lampe.

 

Hadde ein hendelse på ei bru,eg hadde slåmaskin bak traktoren,var nesten over brua kommet,da var det ein bilist som kom imot,presterte å kjøre inn på brua,han måtte da sjå at det ikkje var mulig å møtes,men han prøvde,eg var så langt utpå kanten,at slåmaskina skrapte rekkverket,og vart full stopp. Det resulterte i at bilen imot måtte rygge av brua,køen som vart bak meg måtte rygge,for eg måtte rygge at for å få styrt slåmaskina klar av rekkverket. Bryr seg ikkje my om varsellys nei.

Link to comment
Share on other sites

Guest kvegard

Synes bruk av rotorlampe egentlig er en enkel tommelfingerregel. Den skal brukes når du føler at hindrer andre eller frakter noe folk bør være ops på.Det jeg mener er hindrer andre er gjenstander som er for bred eller for lang. Men man må passe på å ikke bruke den unødig. Det er bare tull. Men når jeg kjører brøyting er lampen på.

 

Men det er mange som ikke har respekt. Det gjelder tungtransport og vanlige biler. Jeg kjører mye på smale veier med kombipresse og slåmaskin. En lastebil var bortig slåmaskin en gang, da jeg sto i ro. Han kunne ikke stoppe på møteplassen 100 meter før.

 

Derfor bør det være en streng tommelfinger regel. Man bruker ikke rotorlape om man kjører en dumperheger med pokk i. Sånn er det bare. Men hvis du står midt i veien og tipper ut pokken kan det være greit å ha lampen på.

 

Kort til slutt. Bruk den når du hindrer andre eller når du vil opplyse andre at du frakter noe som er for bredt eller er for langt

Link to comment
Share on other sites

Landbruksredskap opptil bredde opptil 3,5 meter kjøres uten varsellys. Større bredde krever følgebil. Sjekk EU-regler.

Andre kjøretøy skal bruke varsellys ved bredde over 2,6m.

Så du skal ikke bruke den fordi om du har lass på hengeren.

Link to comment
Share on other sites

Guest Bjarne_1

Å kjøre single trator med rotorblinken på, og kjørelysene av er vel en klassiker, er flere som utøver slik praksis i bygda mi.

\&quot\;AL\&quot\;:Slik jeg tolker det er Traktor et kjøretøy, ikke et landbruksredskap. Da skal vel traktor med påmontert redskap over 2.55m bruke blinken?

Link to comment
Share on other sites

Ser nå ut som dei fleste som deltar her er enige om når roterende skal brukes. Er ingen her som har påstått at det skal brukes blinklampe når du kjøyrer eit lass med masse på hengeren.
Link to comment
Share on other sites

Lite spørsmål her: Deutzen som me har er 1,9m brei. Og når eg køyrer med McHale pakkaren bakfor så er den 2,35. Til nå har eg køyrd med rotorlampen på. Det skulle eg eigentleg ikkje gjere altså? Og heller ikkje med møkavogna som er 2,5m?
Link to comment
Share on other sites

kan nok misoppfattes litt, slik jeg skrev forrige innlegg, for jeg er nok av den typen som helst kjører uten lampe, men synes bare Rune gikk litt hardt ut!!
Link to comment
Share on other sites

Guest valtra_1
Gisle, du skal ikke bruke lampa når du er under 2,7 m. Er ikke tøft å bruke Rotorlampe, og kommer du med liten redskap med lampa på ser folk bare dumt på deg og lurer på om du er heilt idiot (ikke ment til Gisle).
Link to comment
Share on other sites

Guest MFgutn_1
har fått litt intrykk av at folk reagerer bedre på blitz en på rotor, oppplevde ein suituasjon i sommar, med ein gravermaskin baktpå ei tralle, bredd rundt 270, bilen bak bynda og tuta og skulle forbi rett før ein sving, men jekk heldegvis bra..
Link to comment
Share on other sites

Guest Agrostar_1
Ja eg las det at det ikkje var meint til meg, men eg trur ikkje folk ser på meg som idiot når eg kjem med pakkaren. Traktor ifra 74 som er lang og smal, med den svære pakkaren bakfor. Folk lurar vel heller på om me ikkje har meire peng til å ha bedre traktor framfor...
Link to comment
Share on other sites

Man skal (kan) bruke gult varsellys om man er bredere enn 2,55 m. hvis man er til hinder for annen trafikk, ved feks lasting ved veg. jeg gidder ikke bruke varsellys lenger. det er ingen som respekterer det lenger fordi noen ...... bruker det alltid selv om de bare kjører med en liten fres eller henger. så det er ingen som respeketerer det lenger.
Link to comment
Share on other sites

Guest valtra_1
Problemet er når vi kommer med VIRKELIG bred last så er det ingen som bryr seg. La nesten skjerebordet på treskeren på panseret på en bil for tre år siden, ingen god følese. Klarte heldigvis å stoppe begge to, bilen kunne stoppet 30 m før men brydde seg ikke om hvor bred jeg var. Bruker som regel følgebil, men ikke altid den heller blir respektert. Så slutt med å tullekjøre med lampa på!
Link to comment
Share on other sites

Guest Agrostar_1
Eg får sei som eine sjefen min sa eingong: Det er ikkje \&quot\;lov\&quot\; å ha redskap på 2,6m bakom ein traktor på 2,5m. Men å ha redskap på 2,55 bakom ein gammal 135 som er 1,5 er lov. Sjå for deg det i mørket, sa han.
Link to comment
Share on other sites

Guest Agrostar_1
Eg sa ikkje at det var eit problem. Eg sa kun at han og meinte at regelverket er heilt idiotisk. Det meste av reglar er laga for å vere på papiret. Ikkje ute i praksis.
Link to comment
Share on other sites

Ein annan ting som er irriterande,er at det er noen som skal kjøyre med alt som finns av arbeidslys på,når dei kjøyrer etter vegen.

Møter ofte traktorar i mørket,som sler hovedlysa ned på blend,mens det fortsatt lyser 6 til 8 arb.lys framover,som blendar meir enn fulltlysa hadde gjort.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...