Jump to content

Drive gårdsbruk uten erfaring


Guest

Recommended Posts

Hei alle

 

Vi er en familie på 4 som fantaserer om å selge huset her i by'n og kjøpe et billig småbruk på landet. Tenkte i prisklassen 1,5-2 mill. Mannen er nokså handy og kan gjøre en del selv. Vi har et hus som vi sannsynligvis vil kunne dra inn ca 800 000 i salgsgevinst på, men vi vil jo da uansett måtte ha et lån på ca 1,2 eller lignende, Og antar det er en del utgifter i forbindelse med oppstart i tillegg..

 

Ingen av oss har drevet noe lignende før. Vi tenkte da at vi kunne starte i det små, være selvforsynte med grønnsaker/kjøtt, og forhåpentligvis fisk, hvis det er et fiskevann i nærheten. Mannen har en liten biinntekt på 10-13 000 i måneden han kan fortsette med, men jeg har ikke noe sånt og vil måtte være uten jobb og inntekt. Det vi ønsket på sikt var å leve av eggsalg, kjøttsalg, eventuelt en slags type "besøksgård" eller lignende. Og så ha litt annet i tillegg, sånn som salg av ved, honning, ull, etc + kattepensjonat for å spe på.

 

Vi er veldig glade i dyr, og forberedt på bruke mye tid på å sette seg inn i det som trengs. Vi er også forberedt på å leve sparsommelig de første årene, uten nye biler og turer til utlandet. Men det jeg lurte på var om det egentlig var realistisk i det hele tatt å starte opp noe sånt uten erfaring, og uten noe særlig penger? Er det i det hele tatt mulig?

 

Vi tenkte dette som et fulltidsprosjekt og ikke som et hobbyopplegg.

 

Er det noen av dere her inne som har gjort noe lignende? Hadde satt veldig stor pris på erfaringer fra andre. Vi er som sagt bare i tenkeboksen, og har ikke gjort noe aktivt ennå.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...