Jump to content

MVA ved salg ut av Norge???


Guest

Recommended Posts

Holder på å selge ei rundballepresse og har fått bud fra polsk oppkjøper som skal eksportere evt. Han mener at jeg ikke trenger å legge på MVA på salgssummen. Stemmer dette? Hvordan gjøres det evt?
Link to comment
Share on other sites

Guest JRL_1

det er ikke mva på salg ut av Norge, nei. Hvis kjøper skal ha faktura legger du inn pressa som en varelinje uten mva. De fleste fakturaprogrammer fjerner automatisk mva når kunden legges inn med utenlandsk adresse.

Skriver du faktura selv må du bare få med den polske adr på fakturaen og ikke spesifisere mva.

 

Link to comment
Share on other sites

Guest billy_the_kid_1
Du må ha eksportdokument av transportør. Dvs sendes dette med et seriøst transport logistik firma får du det av dei. Dette papiret sammen med faktura legges i reinskapet.
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 3 weeks later...
Guest Anonym

Selger er pliktig til å dokumentere at det faktisk har skjedd en eksport, dvs at varen må faktureres til utenlandsk firma og det må foreligge eksportpapirer. Dersom dette ikke kan dokumenteres, kan selger bli avkrevd mva for salget.

 

Det kan godt faktureres med mva, og kjøper er da ansvarlig for å søke momsrefusjon hos tollverket.

 

Det står en del om dette her:

http://www.toll.no/no/bedrift/varer-ut-av-norge/eksportguide-og-kurs/eksportguide/

 

NB: En del oppkjøpere fra tidl. østblokkland påstår de fikser dette og vil kjøpe eks mva og fikse resten sjøl uten at du trenger å bry deg. Altså i prinsippet smugler de varen ut av Norge og inn i sitt hjemland uten å betale avgifter eller tolldeklarere varen. I verste fall sitter du da med en ekstra mva-regning fra skattefuten...

 

 

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...