Gå til innhold

MVA ved salg ut av Norge???


Gjest

Anbefalte innlegg

Holder på å selge ei rundballepresse og har fått bud fra polsk oppkjøper som skal eksportere evt. Han mener at jeg ikke trenger å legge på MVA på salgssummen. Stemmer dette? Hvordan gjøres det evt?
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest JRL_1

det er ikke mva på salg ut av Norge, nei. Hvis kjøper skal ha faktura legger du inn pressa som en varelinje uten mva. De fleste fakturaprogrammer fjerner automatisk mva når kunden legges inn med utenlandsk adresse.

Skriver du faktura selv må du bare få med den polske adr på fakturaen og ikke spesifisere mva.

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest billy_the_kid_1
Du må ha eksportdokument av transportør. Dvs sendes dette med et seriøst transport logistik firma får du det av dei. Dette papiret sammen med faktura legges i reinskapet.
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 1 måned senere...
  • 3 uker senere...
Gjest Anonym

Selger er pliktig til å dokumentere at det faktisk har skjedd en eksport, dvs at varen må faktureres til utenlandsk firma og det må foreligge eksportpapirer. Dersom dette ikke kan dokumenteres, kan selger bli avkrevd mva for salget.

 

Det kan godt faktureres med mva, og kjøper er da ansvarlig for å søke momsrefusjon hos tollverket.

 

Det står en del om dette her:

http://www.toll.no/no/bedrift/varer-ut-av-norge/eksportguide-og-kurs/eksportguide/

 

NB: En del oppkjøpere fra tidl. østblokkland påstår de fikser dette og vil kjøpe eks mva og fikse resten sjøl uten at du trenger å bry deg. Altså i prinsippet smugler de varen ut av Norge og inn i sitt hjemland uten å betale avgifter eller tolldeklarere varen. I verste fall sitter du da med en ekstra mva-regning fra skattefuten...

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

×
×
  • Opprett ny...