Jump to content

Nystartet næring, inntekt for flere års avtale?


Guest

Recommended Posts

Da har vi endelig fått kjøpt oss gårdsbruk! Etter 7 år venting/leting, ble handelen avtalt over en flaske Braastad og vi er svært fornøyd :)

 

Jeg skal drive et verksted på gården, sammen med kjøttproduksjon i småskala, og skogsdrift.

 

Jeg skal registrere meg nå, og starte næring. Jeg står ovenfor en del større invisteringer, så jeg håper jeg kan bli momsregistrert med en gang. For å få til dette må jeg ha en inntekt å vise til. Jeg har 2 stykker som ønsker å hjelpe meg "i gang" så de har lyst å leie lagerplass med vinterklargjøring/service og sommerklargjøring/service av noe utstyr/båt/snøscooter. De vil betale meg 30.000kr hver, for en avtale om at dette gjøres 5 år fremmover. Vil jeg kunne bruke dette som 60.000kr inntekt dette år? Eller må det fordeles over 5 år, siden det er det avtalen gjelder?

 

Dette er ikke noe humbug for å lure systemet. Det er en reel tjeneste som jeg vil yte for dem uansett, og for de spiller det lite rolle om de betaler meg en gang for 5 år, eller hvert år, ihvertfall vist dette kunne hjelpe meg å starte opp, noe jeg er svært takknemmelig for!

 

Link to comment
Share on other sites

Guest Anonym
det er normalt ikkenoe problem å få tilbakegående mva oppgjør. Investeringer som er gjort før du får mva registreringen, kan ikke først være kjøpt eller tatt i bruk privat, før den &quot\; overføres &quot\; på næringa. Eksempler kan være tilhengere, motorsager og annet utstyr det kan reises tvil om du har kjøpt først til eget bruk. Snakk med skattekontoret, så får du hjelp. Har akkurat fått invilget tilbakeføring av mva for en minigravemaskin, kjøpt høsten 2012.
Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...