Jump to content

Holdbarhet silofor til sau


mr_cartrwight

Recommended Posts

Hei,

Jeg skal rive det gamle uthuset og bygget nytt. Det nye bygget vil hovedsakelig bli brukt som garasje til bil, og lager. Men vurderer å  bygge opp igjen fjøs-delen også, og bruke til mellom 2 og 10 sauer. 

Det er to gamle betong-siloer som er i god stand. Jeg vurderer å la disse bli stående, og bygge nytt uthus slik at disse kan brukes. Hver av de har en grunnflate på 2,5x2,5 meter. Så, mitt spørsmål er, vil det være mulig å bruke disse siloene til grovfor til sauene om vinteren, eller vil graset mygle fordi siloene har stor overflate, og at sauene ikke klarer å spise nok gras fort nok? Har aldri hatt større dyr enn høner og kaniner før, så mye jeg må lære og sette meg inn i. Selve oppstart av sauehold vil nok ikke starte før tidligst om et par år, men det er nå jeg må planlegge hvordan uthuset skal bli, og om jeg skal spare på siloene eller rive de. 

Alternativet til silofor er vel å lempe inn en rundballe i ny og ne, men det er vel samme problemer der, at de mygler/gjærer før de blir spist opp. Hva vil da være best av silofor og rundballer?

På forhånd takk for alle svar!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...