Jump to content

200 sau


Guest

Recommended Posts

Lurte på om det er noen her inne som prøver å overleve med 200 vf sau og 2 mill i lån. Vurderer å satse hardere da bedriften jeg jobber i nå er konkurstruet. Beite og innmark er ikke noe problem, lurte mest på om det er noen som gjør det her inne og får det til å gå greit rundt? Jepp, har hørt med både regnskapskontor, bank og landbruksrådgivning, MEN de ser på tallene, de gjør det ikke, hadde vært greit med litt brukererfaring.
Link to comment
Share on other sites

Guest Anonym

Inntjeninga i sauholdet varierer enormt, men inntektene skal være rimelig enkle å regne på. Tilskuddene utgjør mye, og de kan du slå opp og budsjettere omtrent på krona. Hvis du allerede driver med sau i mindre skala kjenner du produksjonstallene, eller du kan finne snittall for bønder i nærområdet som driver lik drift (rase og driftsform).

 

De store utfordringene er utgiftene. Er du den som krever ny traktor hvert 5.år og kombipresse til halvmillionen for å gidde å drive med gras, er løpet sannsynligvis allerede kjørt. Har du mulighet til å være med i maskinsamarbeid vil enhetskostnaden som regel bli mange ganger lavere. Hvis ikke må du finne skjæringspunktet for når det lønner seg å leie kontra å eie, både for gras- og gjødselutstyr og evt sprøyting. For enkelte vil det være like lønnsomt å få langsiktige avtaler på kjøp av fôr og bruke dyrkajorda til beite (og evt annen dyrking), noen steder vil det være folk som alltid har for mye gras og som produserer billig.

 

200 vfs er forøvrig ingen hindring for å ta på seg fleksible strø/deltidsjobber i tillegg, har 100 vfs og fullt arbeid selv, men har det så fleksibelt at jeg kan ta fri/jobbe hjemmefra når det trengs.

 

Link to comment
Share on other sites

Guest Anonym
Som nevnt er utgiftene viktige. Spesielt maskinutgiftene må holdes nede. Hvis du ikke har andre muligheter til inntjening på maskinene er det begrenset hva man kan forsvare av investeringer på 200 sau. Greier man å holde en normalt høg avdrått samt ikke overinvestere på maskinsia så blir faktisk timelønna ganske bra sammenlignet med mange andre produksjoner. Vil forøvrig anbefale www.lindholtdata.no/Disku.aspx for spørsmål om sau.
Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...