Jump to content

&quot\;kryddre&quot\; fjøs-stellene?


Guest

Recommended Posts

Hei. Er nå avløser i et båsfjøs for ca. 30 melkekyr. Har vært avløser der en stund og alt går greit sånn.

 

Spørsmålet er; hva kan jeg gjøre for å "kryddre" fjøs-stellene litt mer? hva kan evt. bidra positivt på noen slags måter. Til nå har jeg ikke brukt mere tid utover stell til annet enn å se at fjøset er fint, ryddig og rent, snakket litt med dyra og sett etter brunst. (har noen av dere melkebønder der ute tips etter å se brunst bedre? Har nå sett etter slim og/eller blod og at kyrne "gir ned" litt senere når de er brunstig :-) )

 

Lurer på dette pga. flere grunner. For det første ønsker jeg en større faglig utfordring. Ønsker og at gårdbrukeren skal være mer fornøyd med arbeidet jeg gjør.

 

Mvh. Håkon :-) (denne tråden skulle vell strengt tatt ligget under "husdyr" men får ikke langt den inn der)

Link to comment
Share on other sites

Når du snakker med dyra så ta med deg en børste eller strigle, få bort litt møkk eller støv på dyra. Om du har tid mens du melker kan du også bruke børsten, spesielt førsteårs-melkerne blir fortere roligere og snillere av det. Og hvem setter ikke pris på rolige og snille dyr.

Brunst er vanskelig. Om du har mulighet til det kan du ta deg en runde ei stund etter fjøsstellet når de fleste har lagt seg, da er det lettest å se slim, noter også om slimet er blankt eller grått, og om det er &quot\;langt&quot\;/syltynt. Om du bruker tid på forbrettet så vift med bakenden din foran noen som du tror er i brunst, noter om de vil ri.

 

Bonden blir nok fornøyd også om du spør han om det er noe mere du skal gjøre når du er i fjøset, si at du har lyst på utfordringer.

Jeg har ikke hatt avløser (har fungerende kårfolk), men har jobbet med nyansatte og som leder i industrien, det er de som viser interesse og har lyst på utfordringer som blir dyktige.

Dyktige avløsere trenger vi :)

 

Lykke til.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...