Jump to content

Hjemmelaget tilhengerredskap på vei - Lovlig?


Solvej

Recommended Posts

Jeg har en brakke på hjul som jeg gjerne skulle ha flyttet fra en teig til en annen. Brakka er hjemmelaget og den har påmontert lastebilaksling slik at den kan flyttes med traktor. Nå skulle jeg gjerne flyttet den til en teig som ligger på andre siden av fjellet. Jeg har prøvd å lese/finne relevant lovverk for å trekke denne på vei, men er fortsatt i tvil om (hvordan) dette kan gjøres lovlig.

Det jeg føler meg ganske sikker på å ha funnet ut er at dette defineres som tilhengerredskap og kan dermed trekkes på vei uten registreringsskilt, under visse forutsetninger:

Jeg må montere lys bak, den må også ha trekanter for å markere at det er en tilhenger og trekant for å markere at det er et saktegående kjøretøy.

Det må også monteres markeringslys og skilt foran og på siden, og gul blink med skilt BRED LAST ettersom bredden på denne er 2,8m.

Også kan den ikke kjøre fortere enn 20km/t. Men her er jeg i tvil: Er det fartsgrense 20km/t, eller er det at den må trekkes av en traktor som har konstruert hastighet lavere enn 20km/t?

Er det mer som må passes på for at dette skal bli lovlig?

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...