Gå til innhold

dreng1

Bruker
  • Innlegg

    4
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av dreng1

  1. Takk for gode råd! Fagkunnskap er et veldig bra tips, og sannsynligvis der vi har mest å hente. Selvfølgelig har jeg begynt lese BG, det er kjempe interessant. Jeg har nok alltid vært en 'skap-bonde'.
    Jeg fant FB-gruppen også :)

  2. Hei, jeg er ny på forumet og i faget. Dette er bare en kjapp presentasjon av meg selv, og ingen konkret spørsmål.
    For ett år siden møtte jeg ei nydelig jente som ønsker å overta heimgården på Østlandet. Vi er i tidlige 30-åra, uten barn, og vi begge bor på Jæren.
    Jeg er fra Sørladet. Vi tenker oss i løpet av ett års tid å flytte østover, og gradvis begynne å overta ansvar og driften. På grunn av pensjonsordninger og at hun får tilskudd til generasjonsskifte, blir 100% overtakelse i 2023.

    Gården er en av fire deltakere i en samdrift på 50-ish melkekyr. Men det er også produksjon av grønnsaker, bær, korn, litt skog og selvfølgelig gress/fôr.

    For øvrig har vi begge gode utdannelser (og høyt studielån) og godt betalte jobber. 'Skal-skal-ikke' er da økonomisk sett ett veldig enkelt regnestykke men vi føler litt på presset om å videreføre familiegården og nasjonal matsikkerhet, men aller mest fordi vi har lyst.

    Vi har noen idèer og planer som kan effektivisere og bedre driften på gården for mennesker og dyr. I tillegg ønsker vi å utvide driften med et veksthus. Etterhvert håper at ingen av oss trenger en jobb utenfor, men regner med det i noen år.

    Enn så lenge loker jeg litt rundt i trådene her på forumet, og ved tid og stunder vil jeg glimte til med noen spørsmål og delta i diskusjonene.
    Gårdslivet blir en ny epoke i vårt liv. Vi håper og tror at det vil bli en bra fremtid for oss og en god oppvekst for våre fremtidige barn.

    Tips og råd mottas med åpne armer :)

×
×
  • Opprett ny...