Gå til innhold

Henning F

Bruker
  • Innlegg

    5
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  1. Takk for svar. Har du noe erfaring med hvordan man eventuelt kommer til pakninger på disse, om skruene kan tas ut eller om jeg må åpne/ta av hele?
  2. Oljedryppene kommer fra skruen merket med rød pil. Kalt "Bypass-ventil" i instruksjonsboka. Noen som også kan forklare hva slags funksjon denne har?
  3. Som skrevet i tidligere emne har jeg skaffet meg en 76`modell Ford 4600. Tusler og går som ei klokke og alt virker som det skal, inkludert hydraulikken som løfter og pumper jevnt og uten sig. Men på uttaksplaten (hvis det er riktig navn) pipler det noen få dråper hydraulikkolje ved en skrue/bolt når jeg aktiverer/trykksetter uttakene med spakene. Har to doble uttak bak og frontlaster. Dråpene med olje kommer fra skruen som i instruksjonsboka er beskrevet som "bypass-ventil". Spørsmålet mitt er om dette er noe jeg bør bry meg noe særlig om, og om det er enkelt å gjøre noe med ved å f.eks bytte en o-ring eller pakning? Kan disse skruene/ventilene tas ut utenfra eller må jeg eventuelt ta av denne platen for å komme til? Prøvde å skru den helt ut i men den stanset etter hvert og jeg turte ikke bruke noe særlig makt på den. Har skrudd mye på biler opp igjennom, men både traktor og hydraulikk er helt nytt for meg. Bør jeg bare overse dette og kose meg med en gammel traver til hobbybruk som funker som den skal, eller er det noe jeg bør fikse nå før det blir eventuelt blir værre? (Skjønner jo at den ikke blir bedre med tiden heller :) ) Traktoren brukes til mindre vedkløyving og brøyting og vedlikehold av gårdsveien.
  4. Takk for tips! Fikk forslag fra en forhandler om å bruke trepunkt til Trima, bred variant på 94cm bredde, og så lange bolter. Noen tanker om å henge adapteren i bolter 3-4 cm innenfor løftearmene? Tenker da på styrken i boltene når den blir hengende i ytterkant av bolten og ikke i mellom to fester...
  5. Først må jeg si at dette var et helt genialt forum for en som har skaffet seg traktor for første gang! Har fått tak i en Ford 4600 og tenkte jeg skulle lage meg tiltfunksjon på frontlasteren (grøsser hver gang jeg løser ut den mekaniske tippen på skuffa :) ). Og i den forbindelse prøver jeg å finne en redskapsramme så jeg kan bruke trima og euro fester. Det må da være noen som produserer rammer til dette formålet da det tusser av eldre traktorer rundt omkring. Har trålet internett noen kvelder nå og sliter med å finne ei ramme som har feste for ett toppstag feste på toppen og samtidig har rett avstand mellom festene til lastearmene? Min laster har 103 cm mellom armene, vet ikke om dette er det som kalles "gammel norsk standard" eller om det er gangbart mål på nyere redskap? I utgangspunktet hadde det jo vært kurrant å brukt en 3-punkt til trima/sms adapter men det var dette med 103 cm avstand på de nedre festene da.. Noen som har noen forslag eller må jeg sveise og modifisere på en "blank" adapter uten festepunkter jeg ser noen selger? - Takknemlig for svar!
×
×
  • Opprett ny...