Holmen_1 Skrevet 21. september 2014 Del Skrevet 21. september 2014 Jeg er nå i planleggingsfasen for kjøpe inn griser for å fôre opp, som skal gå på friland på en åkerlapp jeg kan avse til dette. Det er snakk om eventuell oppstart våren 2015. Planen er å kjøpe inn 10-12 små-griser for oppforing, og direktesalg av kjøtt til forbrukere. Jeg har ikke mulighet pr idag å holde dyr på vinteren, så det kun er snakk om oppforing for slakt. Ønsker å få tips og råd angående slik drift - spesielt angående muligheter for slakting som tilfredstiller Mattilsynets krav (jeg holder til i Nedre Telemark). Å sende dem til Nortura, så grisene havner som sams-masse på Rema 1000 ønsker jeg ikke. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest billy_the_kid_1 Skrevet 21. september 2014 Del Skrevet 21. september 2014 Sjekk, http://www.mobilslakt.no Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest maise strøm Skrevet 18. august 2016 Del Skrevet 18. august 2016 Fikk du startet med gris?Hadde vært interessant å komme i kontakt med deg, send gjerne sms til 907 65 216. :-) Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Anonym Skrevet 21. august 2016 Del Skrevet 21. august 2016 Ja. Jeg startet opp, og driver for andre året nå.Sender deg en SMS Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Anonym Skrevet 1. september 2016 Del Skrevet 1. september 2016 Hvor mange gris pr. dekar med beite. Har ett stykke på ca 3,5 daa som jeg tenkte jeg skulle ha gris på til neste sommer. Hvilken tillegsforing har du? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Iceman83_1 Skrevet 29. august 2018 Del Skrevet 29. august 2018 Hei. Er det noen her som driver med frilandsgris og som vil dele litt erfaringer? Hvordan er driftsopplegget? Arbeidsmengde? Salgskanal? Hvor lett er det å få solgt kjøttet og hvordan er økonomien? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Eigil Skrevet 8. november 2018 Del Skrevet 8. november 2018 Hei. Jeg har to utegående griser som jeg har til slakt. Den ene har plutselig begynt å halte noe voldsomt, men den virker ellers til å ha bra allmenntilstand og den spiser akkurat som før. Jeg vurderer å slakte den før tiden siden den ikke har blitt bedre selv om det har gått en uke siden den begynte å halte. Kan det være fare for at den er syk og at jeg derfor ikke kan spise kjøttet, eller er det grunn til å anta at den bare har skadet beinet siden den spiser og ellers virker i grei form? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Magne Sandnes Skrevet 21. januar 2019 Del Skrevet 21. januar 2019 Hei, driver du fortsatt med frilansgris? Er i oppstartfasen her, så tar gjerne i mot gode råd ;) Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Arkivert
Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar