Du er her

Holmen_1s bilde
Holmen_1
Logget av
Innmeldt: 21.09.2014
Starte med frilandsgris

Jeg er nå i planleggingsfasen for kjøpe inn griser for å fôre opp, som skal gå på friland på en åkerlapp jeg kan avse til dette. Det er snakk om eventuell oppstart våren 2015.

Planen er å kjøpe inn 10-12 små-griser for oppforing, og direktesalg av kjøtt til forbrukere. Jeg har ikke mulighet pr idag å holde dyr på vinteren, så det kun er snakk om oppforing for slakt.

Ønsker å få tips og råd angående slik drift - spesielt angående muligheter for slakting som tilfredstiller Mattilsynets krav (jeg holder til i Nedre Telemark). Å sende dem til Nortura, så grisene havner som sams-masse på Rema 1000 ønsker jeg ikke.

billy_the_kid_1s bilde
billy_the_kid_1
Logget av
Innmeldt: 20.08.2012
Re: Starte med frilandsgris
maise strøms bilde
maise strøm
Gjest
starte med frilandsgris

Fikk du startet med gris?

Hadde vært interessant å komme i kontakt med deg, send gjerne sms til 907 65 216. :-)

maise strøms bilde
Anonym
Gjest
Ja. Jeg startet opp, og

Ja. Jeg startet opp, og driver for andre året nå.

Sender deg en SMS

 

Magne Sandness bilde
Magne Sandnes
Logget av
Innmeldt: 21.01.2019
Hei, driver du fortsatt med

Hei, driver du fortsatt med frilansgris? Er i oppstartfasen her, så tar gjerne i mot gode råd ;)

maise strøms bilde
Anonym
Gjest
Hvor mange gris pr. dekar med

Hvor mange gris pr. dekar med beite. Har ett stykke på ca 3,5 daa som jeg tenkte jeg skulle ha gris på til neste sommer. Hvilken tillegsforing har du?

Iceman83_1s bilde
Iceman83_1
Logget av
Innmeldt: 30.06.2012
Oppfôring av frilandsgris

Hei. Er det noen her som driver med frilandsgris og som vil dele litt erfaringer? Hvordan er driftsopplegget? Arbeidsmengde?  Salgskanal? Hvor lett er det å få solgt kjøttet og hvordan er økonomien? 

Eigils bilde
Eigil
Logget av
Innmeldt: 08.11.2018
Hei. Jeg har to utegående

Hei. Jeg har to utegående griser som jeg har til slakt. Den ene har plutselig begynt å halte noe voldsomt, men den virker ellers til å ha bra allmenntilstand og den spiser akkurat som før. Jeg vurderer å slakte den før tiden siden den ikke har blitt bedre selv om det har gått en uke siden den begynte å halte. Kan det være fare for at den er syk og at jeg derfor ikke  kan spise kjøttet, eller er det grunn til å anta at den bare har skadet beinet siden den spiser og ellers virker i grei form?