Gå til innhold

Starte med frilandsgris


Holmen_1

Anbefalte innlegg

Jeg er nå i planleggingsfasen for kjøpe inn griser for å fôre opp, som skal gå på friland på en åkerlapp jeg kan avse til dette. Det er snakk om eventuell oppstart våren 2015.

 

Planen er å kjøpe inn 10-12 små-griser for oppforing, og direktesalg av kjøtt til forbrukere. Jeg har ikke mulighet pr idag å holde dyr på vinteren, så det kun er snakk om oppforing for slakt.

 

Ønsker å få tips og råd angående slik drift - spesielt angående muligheter for slakting som tilfredstiller Mattilsynets krav (jeg holder til i Nedre Telemark). Å sende dem til Nortura, så grisene havner som sams-masse på Rema 1000 ønsker jeg ikke.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 1 år senere...
Gjest maise strøm

Fikk du startet med gris?

Hadde vært interessant å komme i kontakt med deg, send gjerne sms til 907 65 216. :-)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 uker senere...

Hvor mange gris pr. dekar med beite. Har ett stykke på ca 3,5 daa som jeg tenkte jeg skulle ha gris på til neste sommer. Hvilken tillegsforing har du?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 1 år senere...
  • 2 måneder senere...

Hei. Jeg har to utegående griser som jeg har til slakt. Den ene har plutselig begynt å halte noe voldsomt, men den virker ellers til å ha bra allmenntilstand og den spiser akkurat som før. Jeg vurderer å slakte den før tiden siden den ikke har blitt bedre selv om det har gått en uke siden den begynte å halte. Kan det være fare for at den er syk og at jeg derfor ikke  kan spise kjøttet, eller er det grunn til å anta at den bare har skadet beinet siden den spiser og ellers virker i grei form?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 måneder senere...

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

×
×
  • Opprett ny...