Du er her

Anonyms bilde
Gjest
Kjøpe mjølkekvote.

Er det rett og kjøpe mjølkekvote når ein kan produsere mengda ein kjøper første året,og prisen er 4 kr literen??
Eller skal ein vente på at Tine deler ut kvote i massevis eller er dette ein draum?

Anonyms bilde
Anonym
Gjest
Re: Kjøpe mjølkekvote.

For 4 kr literen ville jeg ha kjøpt, selv med usikkerheten som ligger rundt kvoteordningen fremover. Valgte selv å leie i år, i forbindelse med kommende utvidelse, da kjøpt kvote her omkring ligger på ca 5,50-6 kr. Usikkerheten er som du sier hva som skjer med kvotene fremover, og hvor mye den vil være verdt om noen år.

Anonyms bilde
Anonym
Gjest
Re: Kjøpe mjølkekvote.

Fatter ikke at dere gidder å kjøpe dere mere arbeid jeg. Ingen som skulle fått betalt fem flate øre for hverken å selge eller leie ut kvote. Dette er kun med på å premiere den passive bruker.

Vil dere øke inntektene på egen gard så kjøp heller 50 søyer. Det er stort underskudd på lammekjøtt....

batmal60s bilde
batmal60
Logget av
Innmeldt: 14.11.2011
Re: Kjøpe mjølkekvote.

Kvote til Kr 4 som du klarer å produsere første året er jo kjempegreier! Løp å kjøp!! Ingen som kan si noe om kvoter i framtida uansett. I løpet av et par år har jo du allerede tjent penger på kvotekjøpet! Han gladgutten over her får ta seg ei nepe så lenge.

Anonyms bilde
Anonym
Gjest
Re: Kjøpe mjølkekvote.

Kjøpe seg arbeid????ja det kan eg med og kjøpe 50 sau,det vert ikkje mykje meir arbeid med og ha 5-6 ekstra kyr,og viss ein ikkje vil jobbe so e det vel enklaste å avslutte heile jordbruket..

Anonyms bilde
Anonym
Gjest
Re: Kjøpe mjølkekvote.

Det jeg mener er at å betale for en rett til å jobbe mer blir litt feil. Samme om du kjøper kvote av private eller staten,eller leier kvote.
Selv driver jeg med sau og ammeku. Forholdsvis lite aktuelt å skulle betale noen noe som helst for å få &quot\;lov&quot\; til å dra på meg mer arbeid ved å øke enten sauebesetningen eller ammekubesetningen i et marked som har for lite kjøtt.
Men problemet er jo det samme nå som det har vært de siste 40 år at gardbrukere tror alt blir bedre bare de får mere jord,mere dyr,mere kvote osv.
&quot\;Bare naboen gir seg nå&quot\; så jeg får tak i jorda. Da blir alt bra....

Anonyms bilde
Anonym
Gjest
Re: Kjøpe mjølkekvote.

Zts: Gardsbruka var MYE større for 150 år siden.....derav Gnr 1 br nr 1.2.3 osv. Det er sånn at verden går framover enten en vil eller ikke. Skal en ta i bruk ny teknologi, med tanke på maskiner og melkerobot osv må en naturlig nok produsere meir pr bruksenhet. Da en bruker kapital på å rasjonalisere bort arbeidskraft, mens en for hundre år siden gjerne jobbet 4-5-6 mann pr gård. En kan ikke si at vi vil ha melkerobot, og traktor til 6-700 tusen, men ikke mer en 15 kyr. Ikke meg imot, men folk som skal betale gildet (staten) vil ikke godta det. Men klart ,en må ikke bli så få at en mister miljøet, og vi lever jo i et nokså kupert land med hardt klima, så bruksstørrelsen vil jo begrense seg litt selv.......

Anonyms bilde
Anonym
Gjest
Re: Kjøpe mjølkekvote.

Arvid:
Folk må få ha hvor mye de vil for meg,men det er prinsippet om at du skal betale for en rett til å produsere(arbeide) som provoserer meg.
En annen ting som det begynner å bli surving om, er at alle hunndyr fra neste sommer skal på beite. Det synes jeg er helt riktig. de som har så mye dyr/ku at de ikke kan ha dyra på beite har tydeligvis ikke bygd etter ressursgrunnlaget på garden.
Det er en del av varemerket til norsk landbruk med dyr ute på beite. Skal matproduksjonen foregå i industrifjøs hvor dyra ikke får komme ut mener jeg at vi like godt kan flytte matproduksjonen til land med lavere produksjonskostnader.

gil_1s bilde
gil_1
Logget av
Innmeldt: 13.02.2010
Re: Kjøpe mjølkekvote.

Tja, det er ikke godt å vite hva man skal svare her................
Det er ikke hyggelig å spre pessimisme, men det er også feil å lure noen.
Det store hamskiftet, (roman av Inge Krokann som beskriver overgangen fra naturalhusholdning til pengesamfunn) kommer nå. Vi som startet opp etter Hitraaksjonen i 75 er nå snart pensjonister og slutter med gardsdrift,. så det vil bli mye ledig jord bortover. Å oppmuntre ungdom til å starte med 15-20 kyr gjør i hvertfall ikke jeg!

Heller ikke å satse på leiejord og bygge robotfjøs til 50-60kyr. Det er helt greit å investere og ta risiko, men da bør det være utsikt til forteneste.
Uann sett, er det i det hele tatt som tener penger i norsk landbruk?
De eneste jeg kjenner, er noen superflinke grisebønder

Storsamfunnet har etter mitt syn nå sagt i fra at vi vil ikke ha norsk småskalaproduksjon lenger, så kompetansen til å produsere mat vil være borte når klimaendringene kommer for fullt om 15-20 år

Men som svar til trådstarter vil jeg si, at er du arbeidsnarkoman som har topp helse, partner som støtter deg, og solid økonomi fra før kan du godt kjøpe kvote. Den blir nok nedbetalt relativt fort